Lamborghini Huracán Performante 2017

Aan de vooravond van de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) heeft Lamborghini de Huracán Performante voorgesteld. Komende zomer worden de eerste exemplaren geleverd. In Europa start de prijslijst bij € 195.040,- (exclusief BTW en BPM).

V10 levert nu 640 pk

In het geval van de Lamborghini Huracán Performante gaat het één en al om prestaties. Daarom vinden we onder de kap een 640 pk sterke 5.2 liter V10-krachtbron met 600 Nm aan maximumkoppel. Dit wordt vervolgens gecombineerd met een hybride chassis, dat uit aluminium en carbon bestaat. Mede hierdoor daalde het gewicht met 40 kilogram, wat uiteraard een bijdrage levert aan de versnelde sprinttijd.

Het model accelereert van 0 naar 100 km/h in 2,9 seconden, terwijl de topsnelheid ruim 325 km/h bedraagt. Onbelangrijk voor de Performante-uitvoering, wel het vermelden waard: het gemiddelde brandstofverbruik komt neer op 13,7 liter/100 km (CO2: 314 g/km).

Lichtgewicht materialen

De Huracán Performante bleef niet alleen licht door het chassis, maar ook dankzij andere lichtgewicht elementen. Enkele voorbeelden zijn de achterspoiler, diffuser en motorkap, die gemaakt zijn van Forged Composite (Lamborghini’s zelf ontwikkelde materiaal).

Daarnaast is het model te herkennen aan de gesmede, in brons uitgevoerde 20 inch Narvi-velgen, Italiaanse vlag op de onderzijde van de portieren en matzwarte afwerking. Binnenin is voornamelijk Alcantara toegepast voor o.a. de sportstoelen en het dashboard.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën