Koenigsegg Jesko 2019

Twee weken geleden, tijdens de Autosalon van Genève, berichtten wij over de nieuwe Koenigsegg Jesko, de nieuwe supercar. Toen ik de foto’s zag die mijn collega’s hebben genomen, heb ik meteen een krantenwijk aangenomen en heb ik elk dubbeltje opzij gelegd. Maar nu blijkt dat alle Jesko’s al na 5 dagen uitverkocht waren. Wat moet ik nu?

Beperkte oplage

Nu maakt Koenigsegg altijd maar een beperkt aantal auto’s per model, dus het is niet onverwacht dat er slechts een beperkt aantal Jesko’s zou komen. Koenigsegg laat weten dat er slechts 125 gebouwd gaan worden. Hiervan waren er al 83 verkocht voor zijn première in Genève. De rest was al binnen vijf dagen verkocht. En dat voor een prijs van ongeveer 3 miljoen per stuk.

Daar zit ik dan met mijn krantenwijk. Ik had nog zo mijn zinnen gezet op een blauwe Jesko. Ik baal er wel van dat ik nooit die 5-liter twin-turbo V8 met 1600 pk zal ervaren. Nooit zal ik kunnen ervaren of de Jesko echt zo praktisch is als Koenigsegg stelt. Nooit zal ik weten hoe een versnellingsbak met negen versnellingen en zeven koppelingen voelt. Nooit zal ik op verjaardagen kunnen opscheppen dat mijn auto eigenlijk een circuit-auto is die Koenigsegg speciaal voor mij heeft aangepast aan de Nederlandse wetgeving.

Dealers

Toch is er nog een beetje hoop. Koenigsegg zegt namelijk dat een deel van de auto’s is gekocht door dealers. Die kan ik dus nog kopen, als mijn spaarpotje op tijd vol is. Ik heb nog tijd, want de productie van de Jesko begint pas eind 2020. Bovendien wordt er maar eentje per week gebouwd. Nu maar hopen dat niemand anders ze koopt.

Dus als jullie het niet erg vinden, dan ga ik nog even wat krantjes in brievenbussen duwen.

Categorieën