Kia Niro EV

Met Kia’s Owner’s Manual App heb je altijd je handleiding bij de hand. Nooit meer bladeren in je papieren boekje die ergens in het dashboardkastje verstopt ligt. 

Auto’s zitten tegenwoordig bomvol elektronische systemen. Daar komen alleen maar meer systemen bij. Denk alleen al aan alle veiligheidssystemen waar auto’s mee uitgerust worden. 

Grote kans dat je op een gegeven moment niet meer weet waar een bepaald knopje voor bedoeld is. Kia heeft daar nu een oplossing voor. 

De Owner's manual app van Kia beschikt over een scanner op basis van artificial intelligence

Knopjes scannen voor uitleg

De Owner’s Manual App is meer dan slechts een papieren versie van de handleiding. De app beschikt namelijk over een scanner. 

Twijfel je over de functie van een knopje? Dan scan je die eenvoudig met de app. Door middel van artificial intelligence herkent de app het symbool en geeft direct uitleg over de functie.

Scan je bijvoorbeeld het knopje voor de cruise control, dan laat de app ook direct een gedetailleerde video zien over de werking hiervan.

Dit principe werkt ook met waarschuwingslampjes op het instrumentarium. Weet je niet wat de waarschuwing inhoudt? Even scannen met de app en je hebt het antwoord. 

Owner’s Manual App niet helemaal nieuw voor Kia

Deze app van Kia is niet helemaal nieuw. Sinds 2017 biedt Kia al een app aan die werkt op basis van augmented reality. 

Wanneer je bijvoorbeeld je telefoon op het stuur richt, verschijnt er op elke knop een icoontje. Klik vervolgens op het icoontje, en alle informatie over de knop wordt zichtbaar. 

Deze app was echter beperkt inzetbaar, omdat niet alle icoontjes van alle modellen erin verwerkt waren. Dat is nu opgelost.

In de tweede helft van dit jaar begint Kia met het uitrollen van de app. In eerste instantie alleen voor nieuwe modellen die wereldwijd verkocht gaan worden.

Categorieën