F-Pace 300 & Chequered flag

De Jaguar F-Pace is inmiddels drie jaar op de markt, en dus is het tijd voor een update. Het Britse merk heeft de SUV klaargestoomd voor modeljaar 2020 en introduceert gelijktijdig twee nieuwe uitvoeringen. Maak kennis met de 300 Sport en Chequered Flag!

Modeljaar 2020

De F-Pace is licht aangescherpt voor het nieuwe modeljaar. De wijzigingen aan het exterieur zijn minimaal, terwijl de uitrusting wel degelijk is vernieuwd. Zo beschikt Jaguars SUV voortaan standaard over het Touch Pro-infotainmentsysteem met 10 inch touchscreen. Dit systeem wordt altijd geleverd i.c.m. het Smartphone Pack, dat ondersteuning biedt aan Apple CarPlay en Android Auto. Een 12,3 inch groot Interactive Driver Display is optioneel leverbaar.

De Jaguar F-Pace is te koop vanaf € 63.920,-.

300 Sport heeft altijd 300 pk

De grootste vernieuwing in het F-Pace-gamma, is natuurlijk de komst van de 300 Sport- en Chequered Flag-uitvoering. De eerste editie biedt keuze uit twee motoren: een 2.0 liter Ingenium-benzinemotor of 3.0 liter V6-dieselkrachtbron. Allebei leveren ze 300 pk, vandaar de naam ‘300 Sport’. De aandrijving geschiedt over alle vier de wielen en de topsnelheid bedraagt in volgorde 233 en 241 km/h. Accelereren van 0 naar 100 km/h gebeurt respectievelijk in 6,1 en 6,4 seconden.

De standaarduitrusting is rijk te noemen. Je kunt als klant een Touch Pro-navigatiesysteem en 12,3 inch digitaal instrumentarium verwachten. Ook een Meridian-audiosysteem en 14-voudig elektrisch verstelbare stoelen zijn aanwezig.

Voor de F-Pace 300 Sport vraagt Jaguar minimaal € 98.470,-.

Chequered Flag gebaseerd op R-Sport

Naast de 300 Sport wordt de F-Pace ook leverbaar als Chequered Flag. Deze uitvoering is gebaseerd op de R-Sport en beschikt over een sportieve vormgeving. Denk hierbij aan de aangepaste voorbumper en de in Gloss Black gespoten grille en dakrails. Ook de deurpanelen en ventilatieroosters zijn in deze kleur gelakt. Qua exterieurkleur kan men kiezen uit Yulong White, Santorini Black en Eiger Grey. Laatstgenoemde is overigens nieuw.

De uitrusting omvat onder meer 10-voudig elektrisch verstelbare stoelen, het Touch Pro-infotainmentsysteem, het Meridian Sound System en het digitale 12,3 instrumentarium. Verder ontdekken we binnenin lederen bekleding, aluminium details en Chequered Flag-instaplijsten.

De F-Pace Chequered Flag is beschikbaar in drie Ingenium-motorversies. Het betreft één benzinemotor met 250 pk en twee diesels met 180 of 240 pk. De prijslijst begint bij € 85.920,-.

Categorieën