Jaguar-F-Pace-SVR-2018

Met titels als World Car of the Year en World Car Design of the Year kan de Jaguar F-PACE al als zeer succesvol worden beschouwd. Toch vond de afdeling Special Vehicle Operations van Jaguar dat de F-PACE nog wel wat extra pit kon gebruiken. Resultaat, 4,3 seconden naar de 100 km/u met een topsnelheid van 283 km/u.

Serieus onder handen genomen

De F-PACE SVR is van voor naar achter goed aangepakt. Op gebied van aerodynamica zijn er een aantal grote aanpassingen. Zo zijn de luchtinlaten aan de voorzijde en in de flanken vergroot voor een betere begeleiding van de luchtdruk. Achter op de F-PACE SVR is een spoiler gemonteerd om mee te helpen aan een betere aerodynamica. Bredere wielkastranden en verlaagde dorpels zorgen voor een robuuster aanzicht. De SVR-motorkap is uitgevoerd met luchtopeningen om zo de hitte van de motor te kunnen afvoeren. Speciaal voor de SVR is er een andere achterbumper ontwikkeld om de dikke uitlaatpartij kwijt te kunnen. Het onderstel is aangepast en stijver gemaakt voor een betere handeling. Standaard wordt de F-PACE SVR uitgevoerd met lichtgewicht 21 inch aluminium velgen en zijn optioneel te vergroten naar 22 inch. De velgen achter zijn 25 mm breder dan voor en zijn beiden zo ontwikkeld dat ze voor een betere koeling zorgen voor de speciale lichtgewicht remschijven.

Interieur ook in SVR-design

Ook binnen in de F-PACE SVR is het sportieve thema doorgezet. Ruitvormige stiksels en SVR-logo’s zijn terug te vinden op de sportstoelen voor. De achterbank wordt uitgevoerd in een tweetal kuipvormige zittingen. Red met Jet-stiksels en Light Oyster met Jet-stiksels zijn twee van de vier mogelijke kleurenschema’s. Met het Touch Pro-infotainmentsysteem met 4G wifi netwerk is de rijder ook op connectiviteit van alle gemakken voorzien. Het systeem bestaat uit een 10-inch touchscreen voor media en een 12,3-inch scherm als instrumentenpaneel. Met 650 liter is er voldoende ruimte in de kofferbak.

Maar wat zit er onder de motorkap?

Het blijft bij de F-PACE SVR niet alleen bij een sportief design. Onder de motorkap is de al eerder door Jaguar gebruikte 5,0 liter supercharged V8 benzinemotor te vinden. Het enige verschil is dat ze 44% meer vermogen uit de krachtbron hebben kunnen halen en dat deze nu goed is voor 404 kW/ 550 pk en een koppel van 680 Nm. 4,3 seconden naar de 100 km/u en een top van 283 km/u zijn het resultaat. Serieuze specificaties, en ja we hebben het nog steeds over een SUV. Om te zorgen dat de sound van de dikke V8 juist gedirigeerd wordt is de F-PACE SVR uitgevoerd met Jaguars Variable Valve Active Exhaust System. Naast het juist ter oren brengen van de V8 soundtrack zorgt het systeem ook voor verbetering van de prestaties.

De Jaguar F-PACE SVR is vanaf deze zomer te bestellen. De prijsindicatie is vanaf € 164.000.-

Categorieën