Steeds vaker komen Chinese merken of merken uit andere Aziatische landen richting Europa. Denk niet alleen aan MG, maar ook bijvoorbeeld aan Vinfast. Maar, nu is het tijd voor iets erg interessants, namelijk Hongqi. Zij zijn vanaf vandaag in ons kleine kikkerlandje actief met de E-HS9.

Wat is de E-HS9?

De E-HS9 is volgens Hongqi een premium full-electric SUV met een uniek en luxueus design. De auto beschikt over intelligente technologie en allerlei leuke functies zoals massagestoelen en andere kekke items, aldus Hongqi.

Voor de aandrijving kan je kiezen tussen twee accupakketen, eentje van 84 kWh en eentje van 99 kWh. Die versies hebben respectievelijk een geschatte 396 km en 465 km range. Ook de paardenkrachten verschillen tussen de twee versies. De uitvoering met het ‘kleine’ accupakket heeft 436 pk, de grote heeft 551 pk. Al deze cijfers maken ons erg geïnteresseerd. De laatstgenoemde uitvoering vliegt in 4,9 seconden naar de 100. Niet gek

Lekker zitten

De Hongqi E-HS9 is 5,2 meter lang (even lang als sommige Eldorado’s), 2,01 meter breed en 1,73 meter hoog. Door deze vrij omvangrijke dimensies kan je ook gezellig je familie meenemen. Je kan namelijk kiezen tussen zes en zeven stoelen. Drie zitrijen dus, maar, niet zomaar drie zitrijen. Elke rij krijgt namelijk een eigen climate control paneel en een usb- of regulier stopcontact.

Alle stoelen worden vervaardigd uit zacht nappaleder of alcantara, krijgen een guitig, klein en zacht hoofdkussentje én worden elektrisch verstelbaar. Daarnaast zijn, volgens Hongqi, dus ook alle stoelen verwarmd én gekoeld. Voorin kan je ook nog gemasseerd worden.

Coole cockpit

Naast de luxematerialen zoals nappaleder en pianolak kent de cockpit van de Hongqi E-HS9 nog meer noviteiten. Qua veiligheid moet u denken aan alle bekende veiligheidsystemen zoals bijvoorbeeld noodremassistent en dodehoekbewaking. De auto krijgt rondom vier camera’s en een hilarische TWAALF parkeersensoren.

Als je centen neerlegt voor de President uitvoering krijg je drie schermen die achter een doorlopende gezamenlijke glasplaat op het dashboard te vinden zijn. Van links naar rechts worden dat een bestuurdersinformatiescherm, een navigatie- en infotainmentscherm en een scherm waar foto’s en video’s op getoond kunnen worden. Climate control en stoelfuncties worden bediend door een, en ik quote, ‘enorm touchscreen in het middenconsole’.

Over de gehele auto zou een rode streep te zien moeten zijn, dit is het symbool voor communisme. Of die ook in de Europese versie te zien zal zijn, zal ons benieuwen.

Wat kost dat dan?

Nou, dat zal ik u vertellen. De Hongqi E-HS9 wordt verkrijgbaar vanaf 83.590,- euro, u kan hem kopen via Stern.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *