Volkswagen I.D. Crozz 2017

Zoals vorige week al werd gemeld, toont Volkswagen op de Shanghai Motor Show een nieuw studiemodel. De naam was nog onbekend, tot vandaag. Maak kennis met de I.D. Crozz, een voorproefje van een elektrische coupé-SUV.

Derde lid van I.D.-familie

De zojuist onthulde concept-car, is het derde lid van de I.D.-familie. Vorig jaar in Parijs stonden we oog in oog met de I.D. en, tijdens de North American International Auto Show in januari dit jaar, was het de beurt aan de I.D. Buzz. Op de Shanghai Motor Show, dat van 21 t/m 28 april 2017 gehouden wordt, stelt Volkswagen de I.D. Crozz tentoon. 

Volledig elektrisch

Volgens de fabrikant is zijn nieuwste creatie een combinatie van een vierdeurs-coupé en SUV. De vraag naar coupé-achtige cross-overs neemt toe, en daar is ook Volkswagen van op de hoogte. Het merk pakt het direct behoorlijk rigoureus aan: de I.D. Crozz is volledig elektrisch. Hij is voorzien van twee elektromotoren, samen goed voor 306 pk en een topsnelheid van 180 km/h.

De accu voor 80% opladen neemt 30 minuten in beslag, wanneer je hem aansluit op een 150 kW-laadstation. Bij een volledige acculading is een actieradius van 500 kilometer mogelijk, aldus de NEDC.

Futuristisch interieur

De I.D. Crozz is uitgevoerd in de kleur Silver Spark, dat wordt gecombineerd met forse 21 inch lichtmetalen velgen. Iets wat we steeds vaker zien, en niet enkel bij Volkswagen, is C-vormige LED-dagrijverlichting. De Duitsers volgen eveneens deze trend op, zo lijkt het. Daarnaast beschikken de lichtunits aan de voorzijde over LED-techniek.

Niet alleen de buitenzijde oogt futuristisch, het interieur des te meer. We zien vier individuele stoelen, terwijl de middenconsole lijkt te zweven. Dit alles heeft te maken met de autonome rijfunctie: wanneer deze wordt ingeschakeld, verdwijnt het stuurwiel in het dashboard. Het infotainmentsysteem e.d. is te bedienen via het centraal geplaatste touchscreen.

Categorieën