Volkswagen I.D. Crossover Concept 2017

Tijdens de Shanghai Motor Show (21 t/m 28 april 2017) presenteert Volkswagen een nieuw studiemodel binnen de I.D.-familie. Het merk heeft nu alvast een teaserafbeelding naar buiten gebracht.

Derde I.D.-studiemodel

Opnieuw toont het Duitse Volkswagen een nieuw studiemodel binnen de I.D.-familie. Volgens Volkswagen gaat het dit keer om een elektrisch aangedreven vierdeurs-coupé, met kenmerken van een cross-over en SUV.

Eerder al toonde de autofabrikant tijdens de Autosalon van Parijs 2016 de I.D., en ook op de North American International Auto Show in Detroit wist Volkswagen een nieuw I.D.-studiemodel te tonen. En nu, enkele maanden later, heeft Volkswagen het derde studiemodel klaarstaan die behoort tot de I.D.-familie.

Geheel autonoom

Volgens Volkswagen is dit studiemodel sportief en emissievrije, die is voorzien van elektrische vierwielaandrijving. Daarnaast is de actieradius gelijkwaardig aan die van huidige benzine-auto’s, zo belooft het merk. Net als de eerdere I.D.-studiemodellen, kan ook deze geheel autonoom te rijden. 

De functie om geheel autonoom te rijden, is eenvoudig in te schakelen door op het VW-embleem te drukken. Na één druk op het logo, trekt het stuurwiel zich elektrisch terug in het dashboard, waardoor hij één geheel vormt met de schermen en volledig digitale bedieningselementen. De omgeving en andere weggebruikers worden in de gaten gehouden door laserscanners, radarsensoren en camera’s.

Categorieën