Elektrische modellen Mercedes-Benz & smart 2016

Daimler, het concern waar Mercedes-Benz en smart deel van uitmaken, gaat de komende twee jaar € 7 miljard investeren in elektrische aandrijving. Het concern belooft dat er van ieder model een elektrisch aangedreven variant op de markt verschijnt.

Aanbod (deels) elektrische auto’s groeit verder

De komende tijd zal het aanbod (gedeeltelijk) elektrische auto’s bij Mercedes-Benz en smart fors toenemen, aldus de merken zelf. Inmiddels bestaat de familie van modellen, die (deels) op elektriciteit rijden, uit de C 350 e (als Limousine en Estate), GLC 350 e 4Matic, GLC Coupé 350 e 4Matic, E 350 e, GLE 500 e 4Matic en S 500 e. Een aantal genoemde varianten staan nog niet bij de dealers, maar verschijnen later dit jaar.

Ook van smart volgen meer elektrische modellen. Zo debuteren in september 2016 tijdens de Autosalon van Parijs de fortwo, fortwo cabrio en forfour als electric drive. Begin 2017 worden alle drie de versies op de Europese markt verwacht.

GLC F-Cell: ook brandstofcel heeft de toekomst

Naast elektrische voertuigen, waar Daimler € 7 miljard in investeert, komt Mercedes-Benz volgend jaar met de GLC F-Cell. Dit model is gebaseerd op de GLC en heeft brandstofceltechnologie aan boord. Het Duitse merk beweert een gemiddelde actieradius van 500 kilometer in de NEDC-testcyclus. Daarnaast is de GLC F-Cell voorzien van een 9 kWh lithium-ion accu, die als aanvullende energiebron dient voor de elektromotor. Bovendien is hij door middel van plug-in techniek extern op te laden.

er zijn geen afbeeldingen gevonden