Ford Mustang55 2019 (4)

Dit jaar viert de iconische Ford Mustang zijn 55ste verjaardag. Om dat te vieren presenteert Ford de Mustang55-editie, met (zoals het hoort) een wilde 5.0 liter V8 en unieke designdetails. Daarnaast heeft Ford ook ander Mustang-nieuws te melden.

Ford-Mustang55-2019-2

Ford Mustang55

De Mustang55 leent de basis bij de Mustang GT, met de 450 pk sterke 5.0 liter V8. De auto verschijnt op de markt als Fastback en Convertible, en heeft een onderscheidende uitstraling. Hiermee bedoelen we de zwarte striping op de motorkap en de onderzijde van de flanken. Zwart zien we tevens terug op het dak, de 19 inch lichtmetalen wielen en de grille. Wanneer je de carrosseriekleur Shadow Black kiest, is de Mustang55 voorzien van zilverkleurige striping i.p.v. zwarte.

Het interieur beschikt over lederen bekleding voor de middenconsole en kniekussens, dashboardpanelen in carbon-look en grijze stiknaden. Voor de stoelen en binnenzijde van de portieren is gekozen voor Alcantara bekleding.

De standaarduitrusting omvat o.a. het moderne SYNC 3-infotainmentsysteem met DAB+ radio en een fantastisch klinkend B&O-audiosysteem.

Ford-Mustang55-2019-1

Verbeterde Mustang met 2.3 EcoBoost

Zoals gezegd heeft Ford meer nieuws te melden. Zo is de Mustang met 2.3 liter EcoBoost-motor verder verbeterd. Optisch is de verfijnde Mustang te herkennen aan de 19 inch lichtmetalen wielen, de grille in Magnetic Grey California met klassiek Mustang-logo en vervagende striping op de motorkap.

Ford-Mustang55-2019-3

Naast de Mustang 5.0 V8, heeft nu ook de Mustang met 2.3 EcoBoost standaard de beschikking over het Active Valve Performance Exhaust. Tevens is hij voorzien van de Good Neighbour Mode, waarmee het uitlaatgeluid op een bepaald tijdstip wordt gedempt om geen overlast voor de buren te veroorzaken.

Categorieën