Ford Mustang 2018

Tijdens de komende IAA Frankfurt, dat duurt van 14 t/m 24 september 2017, laat Ford voor het eerst de vernieuwde Mustang voor Europa aan pers en publiek zien. De verbeterde muscle car is ook in ons land verkrijgbaar.

Keuze uit twee motoren

Voor het eerst in Europa presenteert Ford de vernieuwde Mustang. Het merk heeft ‘m voorzien van een 450 pk sterke 5.0 liter V8-motor. Mocht dit aantal pk’s teveel van het goede zijn, dan levert de fabrikant nog een 2.3 liter viercilinder EcoBoost-krachtbron. Deze motorversie produceert 290 pk.

Vanwege de strengere milieueisen is het vermogen verminderd, maar het rijplezier daarentegen niet, aldus het Amerikaanse Ford. Beide motoren worden gekoppeld aan een tientrapsautomaat.

LED-koplampen zijn standaard

De bijgepunte Mustang is voortaan standaard leverbaar met LED-koplampen, terwijl je nu tevens uit meer exterieurkleuren kan kiezen. Ook heeft de klant de mogelijkheid om een keuze te maken uit nieuwe velgdesigns. De sportuitlaat onder de verfriste Mustang is in- en uitschakelbaar. Handig, want dan is het geklaag van je buren met één druk op de knop voorbij.

Het interieur van de muscle car laat zich kenmerken door het SYNC 3-infotainmentsysteem met een scherm van 12 inch. Ook zien wij soft touch-materialen. 

Aangepast onderstel

De Ford Mustang heeft een reeks veiligheidssystemen aan boord, zoals Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en Lane Keeping Aid. Ten slotte is er een aangepast onderstel te vinden, met nieuwe schokbrekers en stabilisatorstangen. Naar wens zijn ze af te stellen met diverse rijmodussen.

Meer informatie en de prijzen worden later bekendgemaakt.

Categorieën