Ford Fiesta 2017

Het Euro NCAP heeft de maximale score van vijf sterren toegekend aan de nieuwe Ford Fiesta. Het model beschikt over een lange waslijst van actieve en passieve veiligheidssystemen, om ongevallen te voorkomen en de impact van inzittenden en voetgangers te verminderen.

Actieve veiligheid goed geregeld

Onder de actieve veiligheidssystemen vallen twee camera’s, drie radars en 12 ultrasone sensoren. Samen zijn deze in staat om 360° rond de auto te detecteren en de voorliggende weg te scannen tot een afstand van 130 meter. Samen met tal van assistentietechnologieën, waaronder Adjustable Speed Limiter en Lane Keeping Aid, zorgt dit voor minder kans op ongevallen.

Sterkere kooiconstructie voor Ford Fiesta

De passieve veiligheid is verbeterd door een sterkere kooiconstructie, gordelspanners en gordelklampen. Deze zijn voor de eerste keer aanwezig op de achterbank. Daarnaast is de Fiesta voorzien van airbags voor de zijkant van het hoofd, de borst en het bekken.

De B-segmenter heeft de maximale score behaald bij tests, die bedoeld zijn om botsingen met een andere auto in de flank na te bootsen. Hij heeft een hoog beschermingsniveau voor alle inzittenden en biedt goede bescherming tegen whiplash.

Categorieën