auto van het jaar 2019

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer tijd voor de Autosalon van Genève. Op de belangrijkste autobeurs ter wereld wordt, zoals normaliter de winnaar van de Auto van het Jaar-verkiezing bekendgemaakt. Welk model dat is, is nog even afwachten al zijn de finalisten wel al bekend.

De kanshebbers zijn..

Slechts zeven auto’s maken kans op de overwinning. Mercedes-Benz maakt kans dankzij de A-Klasse, die we onlangs hebben gereden. Ford heeft alle hoop gevestigd op de nieuwe Focus, terwijl Jaguar de finale heeft bereikt dankzij de elektrische I-Pace. Begrijpelijk is dat ook Kia uitermate trots is, aangezien hun Ceed kans maakt op de titel. Citroën en Peugeot hopen eveneens op de zege met respectievelijk de C5 Aircross en 508. Laatstgenoemde model is wat ons betreft een grote stap voorwaarts. Hij oogt beter en het interieur beschikt over de nieuwste generatie i-Cockpit.

Bijzondere kandidaat

De meest opvallende kandidaat is toch wel de Alpine A110. Met zijn 1.8 liter turbomotor, die we ook vinden in de Mégane R.S., is het een rasechte sportwagen. De 60 juryleden kijken veelal naar het gebruiksgemak en het koperspubliek van de auto, dus des te specialer is het dat de A110 mogelijk Auto van het Jaar 2019 wordt. Wij hopen in ieder geval van wel, want daarmee laat de jury zien dat ze ook met hun hart de Auto van het Jaar 2019 benoemen.

Categorieën