C5 Aircross

Citroën heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe in het C-SUV segment geplaatste Citroën C5 Aircross. De kenmerken voor deze nieuwe SUV zijn elegantie en comfort. Verkrijgbaar in vijf verschillende uitrustingsniveaus starten de prijzen bij de €31.390.-

Het meest comfortabel in het segment

Citroën wil met de C5 Aircross het meest comfortabele alternatief worden in het C-SUV segment. Dit willen ze bereiken dankzij het gebruik van Progressive Hydraulic Cushions. Eigenlijk is dit systeem de moderne variant van de hydropneumatische demping die we in vroegere Citroëns tegenkwamen. Als dan ook nog gekozen wordt voor de optionele Advanced Comfort Seats zal het ‘’zwevende’’ gevoel van vroeger in moderne variant voelbaar zijn.

Herkenbaar ‘Airbump’ design

De nieuwe C5 Aircross is in een herkenbaar Citroën jasje gestoken. Dit komt door het moderne design, expressieve lichtpartijen en de Airbumps in de zijskirts. Ook zijn er tal van mogelijkheden om de C5 Aircross van binnen en buiten volledig te personaliseren.

Standaard de nieuwste technologieën

Vanaf het instapmodel is de C5 Aircross al rijkelijk uitgerust wat betreft veiligheidssystemen. Zo beschikt de C5 standaard naast de Progressive Hydraulic Cushions over Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning , verkeersbordherkenning en een multimediasysteem met 8 inch touchscreen. Optioneel is dit nog uit te breiden met onder andere Highway Driver Assist, Trailer Stability Control en Active Cruise Control.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Vijf verschillende uitrustingsniveaus en motoren

De C5 Aircross komt beschikbaar ik vijf verschillende uitrustingsniveau: LIVE, FEEL, SHINE, BUSINESS en BUSINESS+. Hierbij is de LIVE het instapmodel en de SHINE standaard het meest compleet. De BUSINESS uitvoering is dan weer een nog rijker aangeklede LIVE versie, en de BUSINESS+ dan weer van de SHINE uitvoering om het makkelijk te houden.

Ook bij de keuze uit motoren zijn er vijf verschillende opties. Voor de benzine rijder is er de keuze uit een tweetal  PureTech motoren in de vorm van een 130 S&S met handgeschakelde zesbak, of de 180 S&S met achtrapsautomaat. Dieselen kan met een drietal BlueHDi motoren waarvan de 130 S&S zowel handgeschakeld of met automaat beschikbaar is, en de 180 S&S wederom met de achttrapsautomaat.

De prijzen

De vanaf prijs van de Citroën C5 Aircross start rijklaar met €31.390.- voor de LIFE PureTech 130 S&S. De meest complete SHINE Puretech 180 S&S EAT8 (Automaat) start bij de €41.990.-. Dieselen is mogelijk vanaf de SHINE uitvoering en die prijzen beginnen bij de €41.490.- voor de BlueHDi 130 S&S.

Voor de BUSINESS modellen starten de prijzen van €32.140.- voor de BUSINESS PureTech 130 S&S en stoppen bij de BUSINESS+ BlueHDi 180 S&S EAT8 op €46.440.-.

 

Categorieën