De Peugeot 508 SW staat januari 2019 in de showroom, maar is het wachten waard. De foto’s en specificaties zijn vrijgegeven en die laten een aantrekkelijke auto zien.

Sierlijk uiterlijk

De voorkant is gelijk aan de Peugeot 508 Berline (sedan), met de sabeltand-achtige LED-verlichting. Kijken we verder naar achteren, dan is het stationwagon met een sierlijk randje. De naar beneden toe lopende daklijn is netjes, maar niet echt spannend. Dat wordt het wel als je de kont (achterkant) van de 508 SW ziet. Een bolle ruit gecombineerd met achterlichten die met elkaar verbonden zijn via een zwarte lijst. Ja, dit is een mooie stationwagon!

Bij een stationwagon is de bagageruimte één van de belangrijkste zaken Alhoewel de 508 SW 40 liter minder heeft dan zijn voorganger, is hij met 520 liter nog steeds een ruime stationwagon. Met een gerust hart kun je met het hele gezin op vakantie naar het geboorteland van deze 508, Frankrijk. Als je met ze’n tweeën bent, dan kun je de achterbank neerklappen en heb je maar liefst 1720 liter tot je beschikking.

Lichtend voorbeeld

De 508 SW onderscheidt zich van zijn concurrenten, door onder andere zijn verlichting. Aan de voorkant hebben we de eerder besproken LED-verlichting die van helemaal boven tot beneden loopt. De achterlichten zijn van het type “intelligent”. Ze passen hun lichtsterkte namelijk aan aan de omgevingsverlichting. En pas op… als je de motor start, dan zie je in de achterlichten de afdruk van een leeuwenklauw.

Oh, die opties!

De 508 kun je extra op smaak brengen door te kiezen voor aantrekkelijke opties. Denk hierbij aan:

  • Een infraroodcamera ‘Night Vision’ zorgt ervoor dat je in het donker of bij slecht zicht via het centrale digitale display voor je neus 200 meter verder kijkt dan je koplampen.
  • Adaptive cruise control met een Stop en Go functie (in combinatie met de 8-traps automaat), brengen je in een file tot stoppen en laten de 508 ook weer accelereren.
  • AGR-stoelen (Aktion Gesunder Rücken). Deze laten je weer fris als een hoentje uit de auto stappen aan het einde van je vakantie-rit.

Begin januari staat de Peugeot 508 SW in de showroom. Ongeveer een half jaar later volgt de Plug-In Hybride versie. Prijzen zijn nog niet bekend, zullen zeker in september bekend zijn. Dan staat de Peugeot 508 SW namelijk op de Parijs Motorshow.

Wil je weten waarom de Peugeot 508 SW een aantrekkelijk leaseauto is? Lees dan hier verder op LeaseAholic. 

Categorieën