Porsche 911 GT3

Porsche heeft zijn nieuwste telg uit de GT serie gepresenteerd, de GT3. Het nieuwe model is samen met Porsche Motorsports ontwikkeld en heeft daardoor meer racetechnologie dan ooit tevoren.

racebaan, kerbstone, blauwe auto, GT3 op de racebaan
911 GT3 op de racebaan

Een echte rijdersauto

De nieuwe Porsche 911 GT3 leunt hevig op de voorgaande GT modellen. Zo is het motorblok voor een groot deel gebaseerd op het blok uit de 911 GT3 R. Met 510 pk en een 0-100 tijd van 3,4 seconden is de GT3 uiteraard erg snel. Echter draait het ook om de ervaring van de snelheid. Daarom biedt Porsche niet alleen het PDK systeem aan, maar ook een ‘good ol fashioned’ zesversnellingsbak. Het resultaat is dat de GT3 niet alleen voor het circuit is bedoeld, maar ook voor de mooie dijkwegen in ons land.

6:59,927

Rondetijden zijn tegenwoordig alles voor sportwagenfabrikanten, en voor Porsche is dit niet anders. Daarom is het vaste prik dat de nieuwste 911 een rondetijd heeft gezet op de Nordschleife. Porsche meldt met trots dat de GT3 het eerste atmosferisch aangedreven model is dat onder de 7 minuten duikt op de Nordschleife. Deze tijd is naar alle waarschijnlijkheid gezet met de optionele Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden. Ter vergelijking, een Ferrari 488 Pista op dezelfde banden zette een tijd van 7:00.03 neer.

Porsche 911 GT3 Haai Blauw
Haai Blauw

Tijd voor de opties

Bij een nieuwe 911 hoort natuurlijk een nieuw limited edition 911 horloge. Porsche Design heeft ervoor gezorgd dat je horloge hetzelfde oog voor details heeft gekregen als de auto. Zo is de behuizing gemaakt van titanium, net als de drijfstangen in de nieuwe GT3. Daarnaast kan de buitenste ring besteld worden in dezelfde kleur als de auto. Voor opties op de 911 GT3 zelf kan er gekozen worden voor een ongespoten carbon dak of spiegels. Tevens is het mogelijk om de velgrand in Indisch Rood of Haai Blauw te bestellen. Nieuw is de standaard meegeleverde Track Screen. Door op de Track Screen knop te drukken gaan de schermen naast de toerenteller uit en gaat het overgebleven display over in Race modus. Dit betekent dat de informatie beperkt wordt tot het meest essentiële, zoals bandenspanning, oliedruk, olietemperatuur, watertemperatuur en brandstofniveau.

De nieuwe Porsche 911 GT3 is in mei verkrijgbaar in Nederland met een vanafprijs van €236.200,-. En ja, het is echt een nieuw model.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *