auto

Je staat op het punt om een nieuwe auto te kopen. Wordt het een gloednieuwe of een tweedehands? Auto’s hebben een steeds langere levensduur en een jong gebruikt exemplaar is een stuk betaalbaarder dan een geheel nieuwe. Kortom, wij zetten de populairste occasions van 2018 op een rijtje:

1. Volkswagen Polo

Volkswagen mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Integendeel, het Duitse merk bezet zelfs de eerste twee plaatsen. De Polo is de populairste occasion. In de eerste helft van 2018 zijn er 19.347 gebruikte Polo’s verkocht. Dit model valt praktisch altijd bij iedereen goed in de smaak. Hij oogt goed maar onopvallend, en dat is blijkbaar waar occasionskopers van houden.

2. Volkswagen Golf

Na de Polo is de Golf de meest populaire occasion van 2018. Het mag bekend zijn dat de Volkswagen Golf een degelijke auto is, die in Nederland erg geliefd is. Het uiterlijk bevalt veel mensen en dat heeft een positief effect op de occasionverkoop. In het eerste halfjaar van 2018 zijn er 17.852 stuks van verkocht.

3. Opel Corsa

Na de Volkswagen-modellen komt meteen Opel in het lijstje voor. De Corsa is in Nederland zeer populair. Vooral als gebruikte auto. Het model oogt en rijdt speels, en dat is voor Corsa een groot voordeel op de occasionmarkt. De cijfers spreken voor zich: in de eerste zes maanden van 2018 verkochten autobedrijven 16.945 Corsa’s.

Minste stadagen voor Toyota C-HR

Je zou het wellicht niet verwachten, maar de Toyota C-HR is het snelst verkocht. Gemiddeld werd een C-HR in minder dan 30 dagen verkocht. De Kia Niro heeft eveneens snel een nieuwe eigenaar gevonden, net als de Mazda CX-3 die onder het gemiddelde van 40 dagen blijft. Andere auto’s als de Opel Karl, Volvo V90, Mazda CX-5, Opel Mokka en Opel Ampera, blijven onder de 50 stadagen. Waarom de genoemde auto’s snel verkocht zijn, is te verklaren. Het aanbod van bijvoorbeeld de Toyota C-HR is erg beperkt, terwijl de vraag hoog is. Dit betekent dat er veel geïnteresseerden zijn voor een exemplaar, maar dat er weinig mensen slagen.

Categorieën