Net als in de filmwereld is er nu in de autowereld een trend gaande waar oude modelnamen worden herroepen om te pronken op nieuwe auto’s. Denk hierbij aan de Espace en de Ypsilon, maar ook aan de Mustang Mach E. Bij sommigen loopt dit beter dan bij anderen, het ligt sterk aan wat het nieuwe model voor auto wordt. Opel brengt ook een nieuwe naam terug, namelijk de Opel Frontera. Wordt dat een goede of een slechte herintroductie van een oude naam?

Wat wordt het voor auto?

Net als de oude Opel Frontera wordt de nieuwe een grotere SUV die robuust gevormd is en klaar is voor avontuur. Dat is een erg sterk begin. Het nieuwe SUV-platform wat Stellantis laatst heeft aangekondigd, zal de basis worden waar de nieuwe Frontera op zal komen te staan. Hij wordt dus vrij groot.

Volgens Opel krijgt de nieuwe Opel Frontera ook de duidelijke designtaal van de huidige Opel line-up, maar dan in een meer robuuste uitvoering. Wij worden hier erg enthousiast van en hopen dat ze een klein beetje dezelfde richting op gaan als bij de nieuwe Toyota Land Cruiser. Ook wordt dit het eerste model wat het nieuwe Opel Blitz-Logo draagt (zie afbeelding hieronder).

Ook is het belangrijk om te benoemen dat de nieuwe Opel Frontera een elektrische auto wordt! Althans, er komen ook verbrandingsmotoren met elektrificatie, maar die stap richting EV’s vinden wij erg belangrijk. Dat is natuurlijk een hele slimme zet. Niet alleen mist Opel nog een grote elektrische personenauto (we cijferen de elektrische personenbusjes even weg), ook kan het geen kwaad dat ze ook een échte luxebak/avonturenmobiel gaan verkopen. Heel slim, Opel.

‘Een zelfverzekerd karakter’

Volgens de CEO van Opel, wordt de nieuwe Opel Frontera een spannende SUV. Hij vindt de naam Frontera dan ook perfect voor dit model. Gezinnen en mensen met een actieve levensstijl zouden moeten worden aangetrokken door dit nieuwe model door zijn ruimte en veelzijdigheid.

Ons oordeel is positief. Wij horen voorlopig alleen maar hoopvolle, goede en vooral leuke dingen over de nieuwe Opel Frontera. De naam is vet, de associatie met de vorige Frontera’s is goed en voorlopig lijken de vormen en afmetingen precies op wat wij ons voorstellen bij een nieuwe Frontera. Wij zijn nu al fan en kunnen niet wachten.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *