Sinds eind 2021 is de Mustang Mach-E leverbaar in Nederland. In de tussentijd is het model verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Toch is het ondertussen wel tijd voor een kleine opfrisbeurt. De 2024 update van de Ford Mustang Mach-E is, zoals verwacht, niet heel erg ingrijpend, maar wel erg prettig.

Meer Range en sneller laden in 2024

Het eerste goede nieuws is dat de Mustang nu, ongeacht de uitvoering, kan snelladen met maximaal 150 kw. Voorheen was enkel de Extended Range uitvoering geschikt voor deze snelheden en moesten de overige uitvoerigen het doen met 115 kW. Dit is echter niet het enige. Met deze hogere snelheid blijven laden is nu ook langer mogelijk. Het effect? Van 10 naar 80 procent DC-laden kost nu nog maar een half uur, in plaats van bijna 45 minuten!
Daarnaast heeft Ford voor de Mustang ook de batterijverwarming aangepast. Hierdoor kan de Mustang Mach-E zijn batterij ook bij lagere temperaturen sneller opladen.

De Range is eveneens toegenomen voor iedere uitvoering, met de grootste winst voor de Standard Range RWD versie. Deze heeft met de modelupdate 30 kilometer meer bereik, waardoor er nu 470 kilometer op één acculading gereden kan worden.

Mach-E trailer

Uiterlijke wijzigingen Mustang Mach-E

Aan het uiterlijk heeft Ford met de update overigens weinig aandacht besteedt. Op zich geen probleem, omdat het model nog redelijk bij de tijd is. Wel is er goed nieuws voor de velg liefhebbers. Standaard komt de Mustang Mach-E nu namelijk nog op ‘maar’ 18-inch. Met de update wordt dit 19-inch. Als je het ons vraagt een flinke verbetering, maar wie zijn wij?
Daarbij komt ook dat Ford aangeeft het onderstel te hebben aangepast. Het doel? Volgens Ford om “de rijkwaliteit op een nóg hoger niveau te brengen”. Of dit dan meer sportief is, of juist meer comfort moet bieden blijft dus in het ongewisse. Welke aanpassing er precies gemaakt is blijft eveneens onduidelijk.

Prijzen 2024 Mustang Mach-E

De prijs van dit alles? Instappen in de Ford Mustang Mach-E Standard Range RWD (die lange naam verznnen wij niet), kan vanaf €51.200. Flink veel geld natuurlijk. Leveringsdata zijn nog niet bekend. Voordeel is echter wel dat het uitgaande modeljaar uit voorraad leverbaar is, tegen een scherpere prijs van €49.200. Dus, red je het ook naar je werk zonder die 30 kilometer (en wij gokken van wel)? En kun je tijdens het snelladen ook wel een extra kopje koffie gebruiken in plaats van één? Kun je mooi €2.000,- in je zak houden. Wij zouden het wel weten!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *