Fiat Scudo aan de laadpaal

Fiat is, zoals ze ook al deden met de nieuwe Tipo, bezig met het herintroduceren van oude en bekende namen. Zo is nu ook de Scudo aan de beurt. De Fiat Scudo gaat de Fiat Talento vervangen, deze was gebaseerd op de Renault Traffic, net als de Vivaro van Opel. Nu zingt Fiat hetzelfde liedje, de nieuwe Scudo is vrijwel gelijk aan de door PSA ontwikkelde Peugeot Expert, Citroën Jumpy én de voorgenoemde Opel Vivaro, maar dan natuurlijk de nieuwe versie.

Het interieur van de Fiat Scudo
Het interieur van de Fiat Scudo

Zegt u het maar

Het grootste verschil tussen de drie bekende bussen uit Duitsland en Frankrijk en deze Italiaanse variant is de neus. Het bekende, vernieuwde Fiat-logo die men ook tegenkomt op de elektrische 500 en de Tipo, is ook hier op de voorkant gelijmd.

Er kan worden gekozen tussen vier dieselmotoren. De minst krachtige uitvoering heeft een nette 102 pk. Daarna volgen de versies met 120 en 145 pk. Deze drie uitvoeringen zijn allemaal te verkrijgen met een handgeschakelde versnellingsbak. De versie van 145 pk heeft ook een optionele automaat.

De laatste versie heet de ‘180’. Deze heeft, u raadt het al, exact 177 pk. Deze versie is alleen te verkrijgen met automaat. Fan van een schone toekomst? Dan kunt u ook kiezen voor één van de twee elektrische Fiat Scudo’s. De E-Scudo is verkrijgbaar met 50 of 75 kWh, welke een theoretisch bereik hebben van respectievelijk 230 en 330 km.

De neus van de Fiat Scudo inclusief nieuw Fiat logo
De neus van de Fiat Scudo inclusief nieuw Fiat logo

Groot, groter, grootst

De Fiat Scudo (en de E-Scudo) zijn verkrijgbaar in drie maten. De lengte-opties van de bus zijn 4,61, 4,96 en 5,31 meter. De laadruimtes van deze versies in dezelfde volgorde is dan 4,6, 5,3 en 6,1 kubieke meter. Dat is niet mis.

Niet alleen is de Fiat Scudo verkrijgbaar met een dichte bak, ook kan je hem scoren met een dubbele cabine of als personenvervoeruitvoering met 3 banken! Die laatste uitvoering heet de Combivan, maar, er is meer.

Zoals de luxe personenwagens gebaseerd op dit model van Opel (Zafira), Peugeot (Traveller) en Citroën (Spacetourer), krijgt de fiat Combivan ook een luxe personenuitvoeringnaam. Deze naam is net zo retro als de naam Scudo, het is namelijk de Ulysse. Lekker bezig Fiat! Wij worden blij van deze waterval van nostalgie.

De Fiat Scudo achterkant is een herkenbaar gezicht
De Fiat Scudo achterkant is een herkenbaar gezicht

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *