De Mini Aceman, de eerste volledig elektrische cross-over van Mini, staat op het punt om zijn debuut te maken in Nederland. Met een indrukwekkend bereik van bijna 400 kilometer, biedt deze compacte wagen een aantrekkelijke elektrische optie in het Mini-assortiment. Hoewel kleiner dan de Countryman, is de Aceman toch ruim genoeg met 300 liter aan bagageruimte, uitbreidbaar tot 1.005 liter met neergeklapte achterbank.

Gaten vullen met de Mini Aceman

Het concept van de Mini Aceman werd ruim anderhalf jaar geleden onthuld (en laatst nog gelekt), en nu is hij klaar om de markt te betreden. Terwijl de Countryman groter werd bij zijn laatste update, blijft de Aceman compact en behoudt hij zijn eigen unieke uitstraling. De Aceman deelt het platform niet alleen met de nieuwe elektrische hatchbacks van Mini, maar vult ook een gat in het assortiment door het opvullen van het gat in de vorm van een elektrische vijfdeurs hatchback.

In tegenstelling tot de Countryman, die beschikbaar is met benzine- en elektrische motoren, wordt de Aceman alleen aangeboden met elektrische aandrijving. Met twee beschikbare krachtbronnen, de Aceman E en SE, biedt het indrukwekkende prestaties en een respectabele actieradius tot wel 406 kilometer op een volle accu. Snelladen is ook mogelijk, met snelheden tot 95 kW voor de Aceman SE.

Het nieuwe Mini

Het ontwerp van de Aceman is robuust en hoekig, met opvallende kenmerken zoals hoekige koplampen en een Union Jack-geïnspireerd achterlichtdesign. De beschikbare uitrustingsniveaus, Essential, Classic en Favoured, bieden verschillende opties voor personalisatie, van subtiele accenten tot sportieve details zoals ‘racestrepen’ en speciale lichtmetalen velgen.

Binnenin volgt de Aceman het moderne design van de elektrische Coopers, met een groot infotainmentdisplay en optionele extra’s zoals een head-updisplay en aanpasbare sfeerverlichting. Met verschillende Experience Modes en de mogelijkheid om persoonlijke foto’s als achtergrond te gebruiken, biedt de Aceman een geavanceerde en gepersonaliseerde rijervaring. Ik kan niet wachten tot iemand de Pedro-wasbeer-GIF als achtergrond instelt voor het scherm.

Al met al belooft de Mini Aceman een interessante toevoeging te worden aan het Mini-gamma, met zijn compacte formaat, veelbelovende prestaties en typische Mini-ontwerpkenmerken.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *