Mini is het merk wat al jaren auto’s verkoopt die er in de basis allemaal hetzelfde uitzien. Vanaf de jaren 60 is er heel veel veranderd aan de auto, maar niet aan het basisontwerp. Als je iemand van 80 en iemand van 13 een Mini laat tekenen, krijg je waarschijnlijk precies hetzelfde silhouet. Dat is best knap. Vandaag heeft Mini een paar details onthuld van hun nieuwe Mini ontwerptaal. Maar, wat is er nu echt nieuw aan een Mini? Dat lees je hieronder!

Charismatische simpliciteit

Dat is het motto van de nieuwe designtaal die Mini vooral op haar nieuwe elektrische modellen gaat toepassen. Ze zeggen dat deze nieuwe ontwerptaal zich vooral richt op de essentie. Ze zeggen ook dat elke nieuwe Mini een overduidelijke Mini wordt, terwijl ze toch allemaal een uitgesproken eigen karakter hebben. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van veel duurzame materialen.

Zo is een typisch Mini onderdeel de in het midden geplaatste ronde teller. Dit guitige focuspunt is in alle Mini’s ooit toegepast geweest. Ook in de nieuwe Mini’s komt de ronde teller terug, maar dan in de vorm van een OLED-Display in het midden van hun nieuwe simplistische dashboard ontwerp. Mini stelt dat ze met dit nieuwe scherm de eerste ter wereld zijn die een touchscreen aanbieden met een volledig bruikbaar rond oppervlak.

Het scherm wordt, zoals bij de scherm-knoppen combinatie van de afgelopen Mini’s, een combinatie van informatie die te vinden is in je instrumentenpaneel en het entertainment. De cirkel met een diameter van 24cm heeft geen rand en is dus frameless. Ook het menu en het ontwerp daarvan is minimalistisch. Onze vraag is of het niet allemaal iets te minimalistisch wordt.

Sturen, stoelen en wielen

Het stuur van de nieuwe Mini’s krijgt slechts twee spaken. Wel zijn beide bekleed met hoogwaardige en duurzame materialen. Het optionele sportstuur krijgt nog opvallendere materialen en een sportievere vorm. Mini stelt dat hun interieurs gaan opvallen door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen en kleuren en ook nieuwe en opvallende textielontwerpen. Dezelfde hippe kleuren en patronen gaan we ook terugzien in de stoelen. Deze verbinden volgens Mini de toekomst met het rijke verleden van het merk.

In tegenstelling tot veel merken, die hun ontwerpen veel ingewikkelder maken, wordt de Mini velg een stuk makkelijker. Zo simpel zelfs, dat Mini het ontwerp tweedimensionaal noemt. De wielen lijken, volgens Mini, op deze manier groter. Daarnaast komt het ontwerp ten goede van de aerodynamica.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *