Normaalgesproken als er een auto die nog niet uit is wordt gelekt, gebeurt dat door een belanghebbende partij of juist door een ex-werknemer met gevoelens van wrok. In dit geval zijn de foto’s van de nieuwe Mini Aceman gelekt door het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie. Op zich is dat al interessant genoeg, maar de auto zelf stelt ook niet teleur.

Volledig elektrisch

De Mini Aceman is de eerste auto die volledig elektrisch wordt van het Brits-Duitse merk. We hebben natuurlijk al een elektrische Mini, maar dat is meer een geëlektrificeerde variant van een benzineauto. Er zijn al wat specificaties beschikbaar, ook die hebben de Chinese overheid gelekt.

Zo is er in ieder geval een uitvoering met een 184pk sterke elektromotor en een accupakket van 40 kWh. Deze exacte aandrijflijn zit nu ook in de Mini Electric en die auto brengt je tussen de 290 en 305km ver (WLTP).

De Mini Aceman krijgt ook een S variant. Die is natuurlijk wat pittiger uitgevoerd met een 218pk sterke elektroblokje en een accupakket van 54.2kWh. Hiermee komt de huidige Mini Cooper SE tussen de 375 en 400km ver mee (ook WLTP). Dit zijn natuurlijk specificaties voor de Chinese markt, maar het is vrij logisch dat deze aandrijflijnen ook in ons landje geleverd gaan worden.

Deze afbeelding en de hoofdafbeelding zijn afkomstig van het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie van China

Ken je plek

De Mini Aceman is een interessante auto qua formaat. Mini heeft namelijk het vermoeden dat men op zoek is naar een middenmaatje Mini tussen de Cooper en de Countryman in. De nieuwe Countryman is natuurlijk ook een aardig stukje forser geworden. De Aceman heeft voorlopig een geringer formaat dan de uitgaande Countryman, maar is dus een stukje groter dan de huidige Cooper.

Daarnaast is het belangrijk dat we in de gaten houden dat dit alles gaat om de in China te leveren Mini Aceman. Het zou kunnen zijn dat de auto nog iets veranderd qua looks of specificaties aangezien de Europese regelgeving afwijkt van die van China. Zo zijn er ook JCW (John Cooper Works) stickers te zien, maar de vraag is of dit een optiepakketje of andere motorisering wordt én of deze ook naar Europa komt of niet.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *