levensgrote Lego auto

Iedereen droomt wel eens over zijn of haar droomauto. Voor sommige is dit een Bugatti, voor andere wellicht een klassieke Volkswagen bus. Vaak blijft dit slechts bij een droom, er is echter ook een andere manier. Maak het met Lego! In deze top 10 levensgrote Lego auto modellen bekijken we de beste, vreemdste en meest indrukwekkende autogerelateerde bouwwerken ooit gemaakt.

Zou jij ook een eigen Lego auto willen maken? Bekijk dan hier onze Lego wedstrijd en maak kans op een gratis Lego Ferrari 488 GTE bouwset!

Chevrolet Silverado

We beginnen met een replica van een 2019 Chevrolet Silverado. Ter promotie van de nieuwe Silverado besloot Chevrolet om het geheel 1 op 1 na te maken in Lego. Dit hebben zij natuurlijk niet zelf gedaan, maar met de hulp van de Lego Master Builders. Onthoud die naam, het zal nog vaak voorbij komen. De replica is 6.10 meter lang, bestaat uit 334.544 Lego stenen en weegt 1500kg, wat ruim 800 kilogram lichter is dan het origineel!

Links Chevrolet Silverado, Rechts Lego versie Chevrolet Silverado
De rechter is van lichtgewicht kunststof

Lamborghini Sian

Het jongste project uit deze lijst en ook de eerste die officieel vanuit Lego is gebouwd. De Lamborghini Sian is samen met de Bugatti Chiron en de Porsche 911 GT3 RS één van de meest complete Lego sets die er te koop is. Lego besloot echter dat het nog completer kon. Om de samenwerking met Lamborghini compleet te maken is ook hier een levensgrote Lego auto van gemaakt. Met 400.000 Lego onderdelen is dit project nog groter dan de Silverado. Maar dat is niet waar het ophoudt. Het model is namelijk in een speciale paintbrush effect gespoten, door Lamborghini zelf!

Lego Lamborghini Sian
Speciale Lamborghini lak

Ferrari SF-70H F1

Ook het meest legendarische merk uit de formule 1 staat niet boven een samenwerking met Lego. Het steigerende paard van Maranello heeft al diverse Lego sets op zijn naam staan. Om de Lego Speed Champions set van de F1 bolide van Ferrari te promoten, was er besloten om een levensgrote versie te maken. 349.911 stukjes en enkele stickers later en het geheel is compleet. In totaal is er meer dan 60 dagen aan planning en bouwen in het project gegaan.

Ferrari formule 1 Lego versie
Zeer harde compound

Volkswagen T2 Bus

Zijn de bovenstaande projecten wat te sportief voor je? Dan is wellicht deze Volkswagen T2 bus meer wat voor jou. De wielen mogen dan van een echte T2 Bulli zijn, de rest is allemaal van Lego. Slechts 2 Lego Master builders hebben aan dit project gezeten. Rene Hoffmeister en Pascal Lenhard hebben de Volkswagen Bus perfect na kunnen maken in 400.000 stenen. Zowel van binnen als van buiten ademt het Lego kunstwerk de jaren zestig. Zelf het dak is deels geopend om kamperen mogelijk te maken. Nu nog het lego gasstel aan zien te krijgen…

Lego blokken, Volkswagen bus, strandfoto
Klaar voor de camping

Hotrod

Het bouwen met de Lego steen is niet voorbehouden om alleen replica’s te maken van bijzondere auto’s. Sterker nog, met genoeg fantasie en een ingenieursdiploma kan je er ook gewoon een rijdende auto van maken. Deze XXL Lego set komt van uitvinder Raul Oaida en bestaat uit 500.000 Lego stukjes. Zijn doel is het om op een creatieve manier aan te tonen dat alternatieve aandrijvingen mogelijk zijn. De motor dat het geheel aandrijft is tevens van Lego en rijdt op lucht! Het motorblok bestaat uit 256 cilinders en wordt aangedreven door perslucht.

Rijdende Lego auto
Een 256 cilinder blok, letterlijk.

Ford Mustang

Van een Amerikaans ogend project, naar een full blooded icoon van de U S of A. Deze Ford Mustang uit 1964 is een replica gemaakt in opdracht van Lego Florida. Voor het 40 jarig jubileum van de Ford Mustang Club of America kwam dit bijzondere model tot stand. Met 194.900 blokjes is het niet het grootste project op de lijst. De Brickpony kreeg echter wel de seal of approval van niemand minder dan Nascar legende Richard Petty.

De Brickpony

Honda Civic Type R

Ook ondersteboven kan het Lego blokje nog een hoop aan. Wat verklaard waarom deze Honda Civic Type-R gebouwd kon worden in Australië. In opdracht van Honda heeft er in dit project ongeveer 1300 uur gezeten en bestaat het geheel uit 320.000 Lego stenen. Deze levensgrote Lego auto heeft echter nog een party trick. De auto kan bestuurd worden met een iPad! Rijden doet die niet maar de koplampen en knipperlichten kunnen wel aan. Het geheel is echter niet alleen uit Lego gebouwd, er is een stalen frame nodig om het bij elkaar te houden.

Honda Civic Type-R Lego auto levensgroot.
Inclusief werkende lampen

McLaren Senna

McLaren is een merk dat zich graag in de markt zet als de lichtgewicht supercar bouwer. Zeker de McLaren Senna met slechts 1198 kg is erg licht, ongeveer 500 kg lichter dan het Lego model. Deze levensgrote Lego auto is in samenwerking met McLaren tot stand gekomen en heeft een primeur. Het is het eerste model dat interieurdelen van de echte auto gebruikt. Ook het logo en de Pirelli banden komen van de Senna. In totaal zijn er 467.854 Lego onderdelen gebruikt en is het model in 2725 uur gemaakt. Ruim 9 keer zo lang als het maken van een echte McLaren Senna (300 uur).

McLaren Senna, lego blokjes
Geen lichtgewicht met 1700kg

Toyota Camry

Lego is voor iedereen bedoeld, en dus ook voor ieder project. Dus waarom niet een auto namaken die iedereen koopt? De Toyota Camry is in Amerika al 19 jaar de best verkochte auto, nee de Ford F-150 is geen auto. En dus is het niet meer dan logisch dat de bouwsteen voor iedereen gebruikt wordt voor de auto voor iedereen. Deze Toyota Camry is echter in Australië gemaakt door dezelfde Lego Master builder als van de Civic Type R. Dit keer zijn er echter meer dan 500.000 Lego stenen gebruikt om deze levensgrote Lego auto te maken.

Toyota Camry, lego
Een levensgrote Lego auto voor iedereen

Bugatti Chiron

En zo komen we bij de ultieme droomauto voor een hoop mensen, de Bugatti Chiron. Niet alleen is de Chiron één van de duurste auto’s, maar ook één van de duurste Lego sets. Lego besloot echter dat het nog wat duurder mocht en bouwde deze Bugatti Chiron op hogere kosten dan de echte auto! Het project is nog steeds het meest ambitieuze autoproject dat Lego heeft ondernomen. De auto moest rijden op Lego motoren, voor 90% uit Lego onderdelen bestaan en mocht niet aan elkaar gelijmd worden. Meer dan 1.000.000 onderdelen later en de Lego Bugatti Chiron was een feit. Met een functionerende achterspoiler en snelheidsmeter wist het model in de handen van Bugatti testrijder Andy Wallace 25 km/u te halen. Volledig op Lego.

Bugatti Chiron levensgrote legoauto
Op weg naar een nieuw record

Zin om nu zelf aan de slag te gaan met jouw Lego auto? Bekijk dan onze actie!

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *