De Renault Rafale is de derde Captur van Renault, net voor de Symbioz. Deze Renault Rafale E-Tech 4×4 300 is alleen wel extra interessant, hij heeft namelijk 300pk. Dat vinden we leuk, we missen namelijk de tijden dat normale merken snelle auto’s leverden. Dat lijkt terug te komen, eerst met de Grandland GSe en nu met deze Rafale.

Nieuw en snel

Renault breidt zijn assortiment uit met de Renault Rafale E-Tech 4×4 300, een krachtige plug-in hybride variant van het topmodel Rafale. Terwijl de huidige Rafale alleen beschikbaar is met een hybride aandrijflijn van 200 pk, zal de nieuwe plug-in hybride versie een dikke 300 pk leveren, gegarneerd met een vleugje Alpine-stijl.

De Renault Rafale E-Tech 4×4 300 wordt aangedreven door een combinatie van een 1.2-liter driecilinder benzinemotor en elektrische motoren. Deze motorconfiguratie resulteert in een totaal systeemvermogen van 300 pk. Dit vermogen zorgt ervoor dat de Rafale E-Tech 4×4 300 in staat is om van 0 naar 100 km/u te sprinten in slechts 6,4 seconden, wat aanzienlijk sneller is dan de reguliere hybride versie. Bovendien heeft de plug-in hybride een elektrisch bereik van 100 kilometer dankzij de aanwezigheid van een 22 kWh accu.

Renault positioneert de Renault Rafale E-Tech 4×4 300 als zijn vlaggenschip, waarbij de E-Tech 4×4 300 wordt gepresenteerd als het sportiefste model in het assortiment. Om dit sportieve karakter te benadrukken, wordt de plug-in hybride variant aangeboden in twee Alpine-uitvoeringen: de Esprit Alpine en de Atelier Alpine. Deze uitvoeringen hebben niet alleen een specifieke styling, maar ook aangepaste afstellingen voor onder andere dempers, vering en stabilisatorstangen. Bovendien beschikt de Atelier Alpine over geavanceerde technologieën, zoals een systeem voor mee- en tegensturende achterwielen en speciale 21-inch wielen.

De lancering van de nieuwe Rafale staat gepland voor het najaar. Hoewel de Nederlandse prijzen nog niet zijn bekendgemaakt, kunnen geïnteresseerde kopers binnenkort meer informatie verwachten naarmate de marktintroductie nadert. Met deze nieuwe toevoeging aan het assortiment hoopt Renault zijn positie in de markt voor plug-in hybride voertuigen te versterken en tegemoet te komen aan de vraag naar krachtige en sportieve modellen met een groene insteek.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *