Onze smartphone blijkt door de jaren heen steeds belangrijker voor ons te worden. Van enkel bellen, appen en internetten is al lang geen sprake meer. Tegenwoordig dringt de smartphone ook steeds verder onze privésfeer binnen. Zo is het bijvoorbeeld al langere tijd mogelijk om de verlichting thuis in te stellen naar kleur en op tijd via je Android toestel. De automerken pakken dit ook op, waaronder dus BMW. Sinds 2021 al beschikbaar voor Apple gebruikers, maar vanaf nu opent Android ook de deuren van je BMW.

Digital Key Plus voor Android

BMW eigenaren die beschikken over een Samsung of Google telefoon, hebben vanaf nu geen autosleutel meer nodig om de autodeuren te ontgrendelen. Met Digital Key Plus gaat dit volledig automatisch. De telefoon kan zelfs in een broekzak of handtas blijven zitten. Starten van de auto is eveneens mogelijk. Op deze manier vervangt Digital Key Plus de autosleutel volledig. Dit kan door het gebruik van Ultra-Wideband Technology (UWB). Dit is een digitale radiotechnologie voor korte afstand. Het voordeel van UWB is een zeer precieze locatie bepaling en volgens BMW hoge mate van veiligheid. Ook al weten we dat hackers altijd wel een achterdeurtje vinden. Toch claimt BMW dus die zeer hoge mate van veiligheid, vanwege de zeer exacte locatiebepaling van UWB. Hackers die dus het radiosignaal misschien wel op kunnen pikken, kunnen er dan weinig mee, omdat ze niet op exact dezelfde locatie als de gebruiker zijn. Daarnaast werkt BMW nauw samen met Google om de protocollen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

BMW functionaliteit op alle platformen

Apple gebruikers konden al eerder gebruik maken van Digital Key Plus, via een Iphone of een Applewatch. BMW wil echter diens functionaliteiten uit rollen voor alle gebruikers platformen. De volgende stap is om op alle Android apparaten Digital Key Plus mogelijk te maken. Dit geldt nu namelijk nog maar voor een zeer beperkt aantal telefoons. Daarnaast is Digital Key Plus enkel beschikbaar voor BMW modellen vanaf november 2022.
Uiteraard blijft het niet enkel bij het kunnen openen van de auto. BMW wil door de samenwerking met Apple en Google ook verder in de ontwikkeling van SMS, e-mail en andere sociale diensten. Mocht je partner of iemand anders in je huishouden geen Android, maar Apple hebben (of vica versa) is dit geen probleem, gebruikersgegevens kunnen vanaf nu ook tussen de verschillende platformen worden gedeeld.

De volgende telefoons zijn geschikt voor Digital Key Plus (vanaf Android 13.1 of hoger)

Samsung: Galaxy S23+, S23 Ultra, S22+, S22 Ultra, S21+, S21 Ultra, Z Fold4, Z Fold3, Note20 Ultra
Google: Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *