Alfa Romeo Stelvio First Edition 2017

Het Italiaanse automerk Alfa Romeo opent de orderboeken van de nieuwe Stelvio. Ter introductie van dit nieuwe model, komt het merk met de Stelvio First Edition op de proppen. Deze uitvoering is tijdelijk verkrijgbaar en extra rijk uitgerust. Prijzen voor deze First Edition beginnen bij € 68.450,-. De prijzen van de reguliere Stelvio worden later bekendgemaakt.

Nieuwe 2.0 liter viercilinder benzinemotor

Onder de kap van de Alfa Romeo Stelvio First Edition huist een nieuwe 2.0 liter viercilinder benzinemotor (280 pk en 400 Nm), die standaard wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat en Q4-vierwielaandrijving. Deze krachtbron is voorzien van een 2-in-1-turbo die zorgt voor een snelle response op het gaspedaal. Accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h doet ‘ie in 5,7 seconden, en heeft een topsnelheid van 230 km/h. Gemiddeld stoot de Stelvio 161 gram CO2 per kilometer uit, terwijl het brandstofverbruik neerkomt op gemiddeld 7,0 liter/100 km.

Aluminium schakelflippers

De Stelvio First Edition is uitgerust met o.a. 20 inch lichtmetalen velgen, Bi-Xenon-verlichting met LED-mistlampen, privacy glass en speciale verlichting bij de deurhendels. Aan de binnenkant kan men een klein stuurwiel met aluminium schakelflippers verwachten, maar ook elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, die tevens standaard aanwezig zijn. Het 8,8 inch 3D-navigatiesysteem ondersteunt stemherkenning en is te koppelen aan smartphones en tablets. Zaken zoals Bluetooth, DAB+ radio en 3D-kaartweergave van TomTom, zijn ook inbegrepen.

Rijhulpsystemen

Ten slotte is de Stelvio First Edition uitgerust met diverse nieuwe rijhulpsystemen. Denk aan Forward Collision Warning met Autonomous Emergency Brake, voetgangerssignalering, het Integrated Brake System, Lane Departure Warning en cruise control met snelheidsbegrenzer.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Categorieën