Het is de nachtmerrie van elke autoliefhebber: ingeslagen ruiten en een leeggeroofde auto. Vooral in de donkere maanden wordt het risico op inbraak en diefstal groter. Het is dus belangrijk om te weten hoe je je geliefde wagen zo veilig mogelijk achterlaat. In dit artikel vertellen we je hoe je dit het beste doet.

Inbrekers slaan in de wintermaanden vaak ongezien hun slag, omdat het langer donker is. Vooral in november stijgt het risico op een auto-inbraak. Om te zorgen dat je auto geen makkelijk doelwit is, zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Kostbare spullen eruit of uitschakelen

Een duur navigatiesysteem of apparatuur zoals laptops en telefoons: allemaal aantrekkelijke spullen voor een inbreker. Het liefst neem je deze dus altijd met je mee als je uit de auto stapt. Is dit niet mogelijk? Zet laptops, tablets en telefoons dan altijd helemaal uit. Zo voorkom je dat autodieven deze terug kunnen vinden via een bluetooth-signaal.

Parkeer op een goed zichtbare plek

De politie adviseert om zeker in de winter zoveel mogelijk op een goed zichtbare plek te parkeren. Onder straatverlichting in een drukke woonwijk bijvoorbeeld, zodat inbrekers sneller gesignaleerd worden.

Zet je kentekenplaat goed vast

Volgens het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) is het belangrijk om te zorgen dat je kentekenplaat zo goed mogelijk bevestigd is. Autodieven verwijderen deze namelijk graag zo snel mogelijk, zodat je wagen minder goed terug te vinden is. Als extra stap kan je je kentekennummer zelfs in een raam laten graveren. Zo is de auto extra herkenbaar en minder aantrekkelijk voor dieven.

Keyless Entry? Wees voorzichtig

Als je jouw auto op afstand kan ontgrendelen door middel van Keyless Entry, is het belangrijk om deze sleutel ver van de auto te bewaren, het liefst in een metalen blik of RFID-hoes. Dieven worden er namelijk steeds handiger in om het signaal ervan op te vangen.

Veilig voertuig

Ook als je het risico zo klein mogelijk maakt, kan je net pech hebben. Met een goede autoverzekering dek je je in tegen de onverwachte kosten die bij een inbraak of diefstal komen kijken. Houd er wel rekening mee dat dit soort situaties alleen verzekerd zijn onder een WA-Plus of All Risk verzekering. Woon je in een gebied waar veel wordt ingebroken? Dan is het verstandig om je er goed tegen te verzekeren.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *