Volkswagen T-Roc 2018

De onthulling is nabij, maar dat weerhoudt de Volkswagen-testrijders er niet van om de Nürburgring te bezoeken. Onze spionagefotograaf spotte een gloednieuw model, die door het leven gaat als Volkswagen T-Roc. 

Onthulling op 23 augustus

Zoals we al zeiden, laat de presentatie niet lang op zich wachten. Volgens onze bronnen verwijdert Volkswagen op 23 augustus a.s. het doek van de T-Roc. Vervolgens wordt hij tentoongesteld tijdens IAA Frankfurt, dat van 14 t/m 24 september duurt. 

Het Duitse merk wil de T-Roc als apart model in de markt zetten. De cross-over wordt onder de Tiguan gepositioneerd, waardoor hij de kleinste SUV van het gamma is. Maar niet voor lang, want er staat nóg een avontuurlijke Volkswagen op de planning.

Ook als volledig elektrische T-Roc

De nieuwe T-Roc wordt interessant voor zowel de particulier als zakelijke rijder. Het motoraanbod bestaat naar verwachting uit benzine- en dieselmotoren, en er volgt een volledig elektrische variant. Die laatstgenoemde beschikt waarschijnlijk over een actieradius van ongeveer 300 km.

Een 1.0 liter TSI-benzinemotor dient als basismotorisering. Twee andere benzineversies zijn de 1.5 liter TSI en 1.8 liter TSI. Het gamma met diesels is minder ruim. Vanaf de lancering is er een 1.6 liter TDI beschikbaar. Op een later tijdstip verwacht men nog een krachtige 2.0 liter TDI.

Categorieën