Porsche 911 GT3 2017

Wederom is onze spionagefotograaf erin geslaagd om de vernieuwde Porsche 911 GT3 vast te leggen. In juli dit jaar werd het prototype al eens gespot rond de Nürburgring, en dat is dit maal niet anders. Het meest recente exemplaar heeft nauwelijks camouflage, wat duidt op een onthulling die niet lang op zich laat wachten.

Einde testfase in zicht

Het einde van de testfase is overduidelijk in zicht. Hoewel het prototype nog altijd lichte camouflage heeft op de voorbumper, laten de spionagebeelden GT3-emblemen zien op de achterzijde. Dit bevestigt dat het model zo goed als klaar is voor zijn officiële onthulling.

Het is goed mogelijk dat de vernieuwde 911 GT3 nog dit jaar gepresenteerd wordt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen we zijn werelddebuut begin 2017 verwachten.

Zescilinder turbomotor

Net als de andere 911-modellen, voorziet Porsche de GT3-variant van zijn nieuwe 3.8 liter zescilinder turbokrachtbron. Het maximumvermogen wordt geschat op meer dan 475 pk, aangezien de vorige 911 GT3 dit pk-aantal al leverde. 

Dankzij een aangepast chassis en uiteraard het extra vermogen, wordt de sprinttijd van 0 naar 100 km/h geschat op iets meer dan 3,0 seconden (met PDK-transmissie). De 911 GT3 met handgeschakelde versnellingsbak doet er naar verluidt langer over, namelijk ongeveer 3,5 seconden. De topsnelheid bedraagt in alle gevallen 317 km/h, zo is de laatste verwachting van andere media.

Uiterlijke wijzigingen

Ondanks de vele technische aanpassingen, is Porsche niet vergeten het ex- en interieur te updaten. De vernieuwde 911 GT3 onderscheidt zich van de vorige versie, met onder andere opnieuw getekende lichtunits en bumpers. Daarnaast wordt het model leverbaar met het nieuwe Porsche Communication Management-infotainmentsysteem.

Categorieën