Skoda Karoq 2017

Op 18 mei a.s. presenteert Škoda in het Zweedse Stockholm een nieuwe, compacte SUV: de Karoq. Het kleine broertje van de Kodiaq, is echter al vrijwel zonder camouflage gesignaleerd op de Nürburgring. Onze spionagefotograaf legde het prototype op fraaie wijze vast.

Eerdere beelden

Eind vorige maand stuurde Škoda de eerste beelden de wereld in. Ook werd destijds de modelnaam van de Yeti-opvolger bekendgemaakt. Gisteren breidde de Tsjechische fabrikant het informatiepakket uit met een aantal detailfoto’s en feiten.

Deze beelden en details zijn in dit nieuwsbericht terug te vinden.

Kodiaq-trekjes

Met het oog op Škoda’s familiegezicht, zou de fabrikant onverstandig zijn om de Karoq qua design compleet af te laten wijken. Uiteraard doet Škoda dit niet, zoals we gewend zijn van de Tsjechen. Bovendien zijn onderstaande spionagebeelden het bewijs hiervan.

We kunnen rekenen op veel designkenmerken van de Kodiaq. Denk hierbij aan de hoekige lichtunits en trapeziumvormige grille. Ook zal de Karoq te herkennen zijn aan de kunststofbescherming rondom en dakrails.

Binnenin verwachten we een geheel digitaal instrumentarium en een infotainmentsysteem, die in verschillende versies op de markt verschijnt.

Motorenprogramma bekend

Dankzij buitenlandse bronnen, weten we hoe het motoraanbod van de Karoq eruit ziet. Een 115 pk sterke 1.0 liter TSI dient als basismotor, terwijl een trapje hoger op de ladder de 1.5 liter TSI (150 pk) staat. Het aanbod dieselmotoren omvat een 1.6 liter TDI (115 pk) en 2.0 liter TDI met 150 of zelfs 190 pk. 

Het maximumkoppel van de genoemde krachtbronnen varieert van 175 tot 400 Nm. Daarnaast is bekend dat goedkopere versies voorwielaandrijving krijgen, maar dat een 4×4-variant ook leverbaar is. Vierwielaandrijving is volgens de bron enkel te combineren met de sterkste dieselmotor (2.0 liter TDI, 190 pk).

Categorieën