BMW M2 CS 2018

Het hangt al een tijdje in de lucht: BMW werkt aan een snellere variant van de M2 Coupé. De sportieveling luistert naar de naam M2 CS, waarvan het testwerk nog niet is afgerond. Onze spionagefotograaf legde dit moment vast op het Duitse Nürburgring.

Grotere luchtinlaten

Begin april toonden wij al spionagebeelden van de BMW M2 CS. Echter gaat het dit keer om meer specifieke camouflage, zoals aan de voorzijde en rondom de lichtunits. Het tape bevindt zich voornamelijk op de neus, wat duidt op vergrootte luchtinlaten voor betere motorkoeling. Grotere luchtroosters verwijzen vaak naar meer vermogen, en dat klopt in het geval van de M2 CS.

Schepje bovenop: ruim 30 pk meer

Volgens Duitse bronnen huist onder de kap een 3.0 liter zescilinder met andere turbotechniek. Deze krachtbron vinden we ook in de M3 Sedan, M4 Coupé en M4 Cabriolet. Mogelijk bedraagt het maximumvermogen in de M2 CS ruim 400 pk, wat nog altijd minder is dan de genoemde modellen. Toch betekent dit een vermogenstoename van meer dan 30 pk, aangezien de reguliere M2 Coupé het tot 370 pk schopt.

Onze verwachting is, dat de M2 CS debuteert tijdens IAA Frankfurt. Deze grote, Duitse autobeurs vindt medio september plaats (14 t/m 24 september 2017).

Categorieën