BMW M2 CS 2018

Vrijwel ieder BMW M-model kent een speciale editie, en vanaf 2018 ook de M2 Coupé. Momenteel bereidt het Beierse merk de M2 CS voor, die op de Nürburgring is gespot door onze vaste spionagefotograaf.

M2 CS later dit jaar

Het hangt al een tijdje in de lucht: BMW komt met een snellere versie van de M2 Coupé. Volgens recente geruchten krijgt hij de naam ‘CS’ mee, dat staat voor ‘Club Sport’. Officieel is deze benaming dus niet, net als de onthullingsdatum. Mogelijk wordt de M2 CS later dit jaar onthuld, na de facelift voor de ‘normale’ uitvoering. De eerste leveringen vinden eind 2017 of begin 2018 plaats. 

Bredere bodykit

Hoogstwaarschijnlijk hebben we te maken met een mule. Dit betekent: de huidige M2 Coupé met daarin de techniek van de M2 CS. Daarom zien we nauwelijks uiterlijke aanpassingen. 

Wel is opvallend dat enkel de carrosserie is bedekt met camouflage. Dit kan duiden op een bredere bodykit, wat niet vreemd is bij een auto als de M2 CS. Tevens verwachten we vergrootte luchtinlaten voor een betere motorkoeling en wellicht een achterspoiler.

Lichter doch sterker

Als we terugkijken in de historie van BMW, dan kan het niet anders dat ook de M2 CS lichter is dan de reguliere variant. Door meer gebruik te maken van koolstofvezel, valt het model mogelijk tot 50 kilogram af. In combinatie met meer motorvermogen, de verwachting is ± 400 pk, levert dat nóg betere prestaties op.

In het vooronder van de M2 Coupé, huist een 370 pk sterke 3.0 liter zes-in-lijn motor. Deze motor kennen we ook uit de M4-familie, en zal eveneens toegepast worden in de CS-versie. Naar verluidt neemt het aantal pk’s met 30 stuks toe.

Categorieën