Mercedes-AMG E 63 Estate 2017

Mercedes-AMG is onlangs begonnen aan de laatste tests met de E 63 Estate. Het prototype is nauwelijks voorzien van camouflage, wat het zicht op het exterieur ten goede komt. Onze spionagefotograaf wist enkele beelden op en naast de Nürburgring te schieten.

Wachten op E 63 Estate

Aangezien de nieuwe E 63 Limousine eind vorige week door Mercedes-AMG werd onthuld, is het wachten op de Estate-variant. Verwacht onderhuids geen technische veranderingen: ook de E 63 Estate zal beschikken over een 4.0 liter V8-biturbomotor. 

Waarschijnlijk voorziet het merk zijn grootste performance-stationwagon van dezelfde hoeveelheid pk’s, als de recent voorgestelde E 63 Limousine. Dit betekent dat het vermogen standaard 571 pk bedraagt, maar in het geval van de krachtigere ‘S’, levert de dubbel geblazen achtcilinder 612 pk. Het koppel ligt respectievelijk op 750 en 850 Nm.

Agressief uiterlijk

Net als de E 63 Limousine, zal de Estate-variant een agressieve vormgeving hebben. Denk aan aangedikte bumpers en 19 of 20 inch wielen, maar ook aan grotere luchtinlaten, ter verbetering van de motorkoeling.

Binnenin verwachten we eveneens sportieve wijzigingen. Zo kunnen we rekenen op een Performance-sportstuur, lederen sportstoelen en diverse AMG-emblemen.

Op Autosalon van Genève 2017

Hoewel de E 63 Limousine zojuist is onthuld en de Estate zich in de laatste testfase bevindt, debuteren beide modellen niet gelijkertijd. Het eerstgenoemde model wordt op de komende Los Angeles Auto Show (18 t/m 27 november 2016) voorgesteld, terwijl de E 63 Estate volgend jaar op de Autosalon van Genève voor het eerst wordt gepresenteerd.

Categorieën