Land Rover Discovery Sport R 2018 (spionage)

Bij spionagebeelden is het meestal een kwestie van gissen. Soms is dat moeilijker dan de andere keer, zoals bij deze Land Rover Discovery Sport. Het prototype wijst mogelijk op een performance-variant van de SUV.

Geen SVR-variant

Land Rover is lekker op dreef. Zo presenteerde het merk in Genève de Range Rover Velar, en debuteerde in Parijs vorig jaar de nieuwe Discovery. Binnenkort kan aan dit lijstje zomaar een nieuwe Discovery Sport-variant toegevoegd worden. Land Rover test namelijk momenteel een sportievere variant van dit model, die waarschijnlijk de naam ‘Discovery Sport R’ krijgt.

Officieel is deze benaming niet. Aangezien het prototype geen sportieve aankleding heeft, verwachten we geen SVR-badges op de auto. Dit label wordt gebruikt voor de high-performance modellen van Jaguar Land Rover, en dat zien we bij de Discovery Sport (nog) niet gebeuren. 

Ongeveer 300 pk sterk

Volgens buitenlandse bronnen duidt de gecamoufleerde voorzijde op een krachtigere motor. Mogelijkerwijs wordt hij aangedreven door een 2.0 liter viercilinder Ingenium-turbomotor. Deze krachtbron kennen we o.a. van de Jaguar XE en XF, die maximaal 250 pk levert. Als we andere media mogen geloven, produceert het blok in de Discovery Sport R ongeveer 300 pk.

IAA Frankfurt

Wanneer het testwerk is afgerond, is nog niet bekend. Onze verwachting is, dat Land Rover later dit jaar met informatie naar buiten komt. Een eerste onthulling op IAA Frankfurt in september is goed mogelijk.

Categorieën