Lamborghini Huracán Spyder Performante 2018

Lamborghini sprak het tegen: de komst van de Huracán Spyder Performante. Hoewel de Italianen het uitsluiten, legde onze spionagefotograaf een prototype op de gevoelige plaat vast.

Lamborghini zegt ‘nee’, maar bedoelt ‘ja’

We keren terug naar de 87ste Autosalon van Genève, waar Lamborghini de Huracán Performante voorstelde. Tijdens de introductie aldaar, legde diverse topmannen en ingenieurs interviews af aan de internationale media. Uit die gesprekken kwam naar voren, dat het bij een coupé-versie van de Huracán Performante blijft.

Volgens het Italiaanse merk hoeven we dus niet te rekenen op een open variant, maar daar luisteren we niet (meer) naar. Onze spionagefotograaf spotte namelijk de Huracán Spyder Performante: hij komt dus toch. Iets dat Lamborghini waarschijnlijk langer geheim had willen houden.

Ook 640 pk sterk

De Huracán Performante beschikt over een 640 pk sterke V10-motor met 600 Nm aan koppel. Voor de opengewerkte versie verwachten we dezelfde aandrijflijn. Ook het chassis is, net als de coupé, van aluminium en carbon. 

Door de andere dakconstructie, zetten we in op een ietwat lagere topsnelheid. De aerodynamica speelt hierbij een grote rol. De Huracán Performante haalt maximaal 325 km/h en sprint van 0 naar 100 km/h in minder dan drie seconden. Deze prestaties zullen bij de Spyder lichtjes afwijken. 

Licht door lichtgewicht materiaal

Ook de Huracán Spyder Performante legt minder kilo’s in de weegschaal. Zo zijn de grote achterspoiler, motorkap en diffuser gemaakt van Lamborghini’s zelf ontwikkelde lichtgewicht materiaal: Forged Composite.

Het prototype op onderstaande beelden zegt genoeg: dit wordt de meest extreme Huracán Spyder ooit. Later dit jaar, op IAA Frankfurt, vindt waarschijnlijk de eerste ontmoeting plaats. De beurs wordt, zoals gewoonlijk, in september georganiseerd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën