Hyundai i30 N 2017

Hyundai is bijna klaar met de i30 N. Hoewel het prototype nog volledig is gecamoufleerd, staat de productieversie te trappelen om getoond te worden. Onze spionagefotograaf legde de sportieve i30 vast tijdens één van de laatste testsessies. Het werelddebuut staat gepland voor IAA Frankfurt in september.

Sportief in- en exterieur

Zoals op de spionagebeelden zichtbaar is, weigert Hyundai camouflage van de i30 N te verwijderen. Vanaf de eerste test tot nu, is het prototype volledig afgedekt. Toch weten we enkele sportieve details te ontdekken. Denk aan sportvelgen, grotere remschijven met rood gelakte remklauwen, een diffuser en twee uitlaateindstukken.

Ongetwijfeld krijgt ook het interieur een behandeling van de N-divisie, het performancelabel van Hyundai. Reken op sportstoelen en hier en daar wat Alcantara-bekleding. Op verdere details is het echter wachten, aangezien er nog geen interieurfoto’s beschikbaar zijn.

Komt in twee smaken

Dat de i30 N in twee smaken op de markt verschijnt staat vast. Eerder dit jaar lekten specificaties uit, waardoor we je nu meer over de sportieveling kunnen vertellen. Hyundai zal het model aanbieden met 250 of 270 pk. De eerstgenoemde variant is de reguliere versie, maar wordt onder de i30 N met Performance Package gepositioneerd. 

Tevens is er qua transmissie voor ieder wat wils. Degene die liever zelf schakelt, kan vanaf de marktintroductie kiezen voor een handgeschakelde zesbak. Mensen die een automaat wensen dienen geduld te hebben: in 2019 volgt pas een DCT-achttrapstransmissie.

Categorieën