Hyundai i30 N 2017

Na de onthulling van de i30, is het wachten op de performance-variant: de Hyundai i30 N. Het Koreaanse merk heeft grootse plannen met het sportieve N-label, en waarschijnlijk wordt de i30 het eerste model, die door de divisie onder handen is genomen. Het bewijs zijn deze verse spyshots van onze spionagefotograaf.

Ontwikkeling in volle gang

De ontwikkeling van de i30 N is in volle gang. Ondanks dat Hyundai er al een tijdje mee bezig is, blijft het prototype voorzien van veel camouflage. Wél staat vast dat we een aangedikte bumpers kunnen verwachten, in combinatie met grotere luchtinlaten en een sportiever onderstel. Ook het uitlaatsysteem is door de performance-afdeling van Hyundai aangepakt.

Binnenin zullen er, ten opzichte van de reguliere i30, ook diverse veranderingen plaatsvinden. Reken op meerdere N-badges, sportstoelen en een sportstuur.

Onder de kap

Voor de komende i30 N gebruikt Hyundai een 2.0 liter viercilinder turbomotor, die in twee varianten op de markt verschijnt. Denk aan een versie met 240 en 260 pk. De acceleratie van 0 naar 100 km/h verloopt, volgens buitenlandse media, in minder dan 7,0 seconden.

Schakelen gebeurt middels een handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische transmissie, zo vertelt Albert Biermann (chef technische afdeling).

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën