Hyundai i30 2017

Hyundai heeft gisterenmiddag, zoals beloofd, de geheel nieuwe generatie i30 gepresenteerd. De frisse i30, waarvan de prijzen nog niet bekend zijn, wordt in Nederland vanaf begin 2017 leverbaar. Het werelddebuut vindt binnenkort plaats tijdens de Autosalon van Parijs.

Compleet nieuw uiterlijk

Het ontwerp van de nieuwe Hyundai i30 is compleet nieuw. Er zijn nauwelijks tot geen details van de vorige generatie te bekennen. Opvallend aan de nieuwe i30, is zijn ietwat puntig gevormde neus en honingraat grille. De koplampen zijn scherp van vorm, terwijl de achterlichten afkomstig lijken te zijn van de Tucson.

Lichtmetalen wielen zijn leverbaar in de maten 16 en 17 inch. Stalen exemplaren hebben een maximale diameter van 15 inch.

De i30 is 4.340 mm lang, 1.795 mm breed en 1.455 mm hoog. De wielbasis bedraagt 2.650 mm.

Hoogwaardigere materialen

Het interieur oogt degelijker dan voorheen, met dank aan de toepassing van hoogwaardigere materialen. Het 8 inch touchscreen met navigatie- en mediafuncties is niet standaard. Het infotainmentsysteem is optioneel te bestellen. Een 5 inch LCD-aanraakscherm is wél vanaf de basisuitvoering inbegrepen.

Op het multifunctionele en verwarmbare stuurwiel zijn bijna alle bedieningsknoppen aanwezig. Als bekleding kan men kiezen uit stof of leder.

De bagageruimte van de nieuwe i30 meet 395 liter, maar wanneer de achterbank wordt neergeklapt, is er plaats voor 1.301 liter.

Motoren

Het motorenprogramma van de nieuwe Hyundai i30 bestaat uit drie turbokrachtbronnen (twee benzine, één diesel). De kleinste benzinemotor kan enkel gekoppeld worden aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De andere krachtbronnen zijn ook met een DCT-automaat te bestellen.

De 1.0 liter T-GDI driecilinder is de basismotor, en levert 120 pk aan vermogen en 170 Nm koppel. De sterkste benzineversie is de 1.4 liter T-GDI viercilinder met 140 pk en 242 Nm trekkracht.

Tot slot is er de 1.6 liter CRDi-turbodieselmotor, die leverbaar is met 95, 110 of 136 pk. Het maximumkoppel komt neer op 275 Nm.

De gemiddelde CO2-uitstoot van alle genoemde versies ligt tussen de 89 en 121 g/km. Officiële verbruikscijfers zijn nog niet vrijgegeven.

Veiligheidssystemen

De nieuwe i30 is standaard/optioneel voorzien van de volgende veiligheidssystemen: Autonomous Emergency Braking met Front Collision Warning System, Smart Cruise Control, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert, Lane Keeping Assist System, Speed Limit Information Function, High Beam Assist en Driver Attention Alert.

Categorieën