Range Rover Velar 2017 (spionage)

Op 1 maart a.s. presenteert Land Rover zijn nieuwste model: de Range Rover Velar. Echter, wist onze spionagefotograaf meerdere prototypes voortijdig te betrappen rondom de Nürburgring. Ook op het circuit zelf werden een aantal Velar-testvoertuigen gespot.

Techniek van Jaguar F-Pace

Aangezien Jaguar en Land Rover in handen zijn van het Indiase Tata Motors, worden regelmatig onderdelen uitgewisseld. Dit is ook het geval bij de komende Range Rover Velar, die naar verluidt dezelfde motoren ontvangt als Jaguar F-Pace.

De Velar wordt waarschijnlijk leverbaar met een 2.0 liter Ingenium viercilinder benzinemotor (250 pk) en 2.0 liter viercilinder turbodieselkrachtbron (180 pk). Daarnaast komt er een 3.0 liter V6-benzinemotor, die naar wens 340 of 380 pk levert. Alle versies worden standaard gekoppeld aan een ZF-achttrapsautomaat, al is dit niet officieel bevestigd.

Coupé-achtige uitstraling

Land Rover doet momenteel weinig uitspraken, maar we weten wél dat de Velar tussen de Evoque en Range Rover Sport wordt gepositioneerd. Ook staat vast dat de nieuweling een coupé-achtige uitstraling krijgt, zo laten de onderstaande spionagebeelden zien.

Het is zo goed als zeker, dat de Velar optisch duidelijk herkenbaar is als ‘Land Rover’. We verwachten een vormgeving, die in grote mate overeenkomt met andere modellen. Dit geldt ook voor de binnenzijde: mogelijk is het interieur vrijwel rechtstreeks overgenomen van de eerdergenoemde F-Pace. Denk hierbij aan het infotainmentsysteem, stuurwiel en dashboard.

Komt naar Genève

De Range Rover Velar staat figuurlijk te popelen om onthuld te worden. Op 1 maart a.s. verwijdert Land Rover het doek, maar één week later beleeft hij zijn officiële werelddebuut op de Autosalon van Genève. Deze beurs is op 7 en 8 maart geopend voor de internationale pers, het publiek kan er van 9 t/m 19 maart terecht.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën