Audi A8 2018

Over iets minder dan één maand toont Audi de nieuwe generatie A8. Tot die tijd wordt het vlaggenschip aan diverse, zware tests onderworpen. De Nürburgring, waar onze spionagefotograaf de nieuwe A8 betrapte, is hiervoor één van de beste locaties.

Onthulling in juli

De komende A8 is een veel besproken onderwerp. Eind 2016 is hij voor het eerst gesignaleerd rondom de Nürburgring, terwijl in maart duidelijk werd wanneer de onthulling plaatsvindt. Op 11 juli a.s. richt Audi in Barcelona de schijnwerpers op de nieuwe A8.

Keuze uit vijf motoren

Volgens betrouwbare bronnen wordt Audi’s vlaggenschip aangeboden met keuze uit vijf motoren. Twee daarvan werken op benzine, de overige krachtbronnen zijn diesels. 

In maart dit jaar konden we het motorpalet al bekendmaken. De Audi A8 wordt leverbaar met een 4.0 liter V8, 6.3 liter W12, 3.0 liter V6 TDI, 4.0 liter V8 TDI en 5.0 liter V10 TDI.

Meer details

Momenteel zijn er weinig andere details bekend. Wél staat vast, dat de Audi A8 gebruikmaakt van het MLB Evo-platform. Dit platform is niet alleen voor de A8 bestemd, maar ook voor andere producten uit de Volkswagen Group, zoals de nieuwe Touareg. 

Het design zal grotendeels overeenkomen met eerdere concept-cars. Een voorbeeld is de Prologue Concept, die zijn wereldpremière beleefde tijdens de Los Angeles Auto Show in 2014.

Categorieën