Audi A8 2017 (spionage)

Het duurt niet lang meer, voordat Audi het doek van de nieuwe generatie A8 haalt. Tot die tijd houdt het merk uit Ingolstadt zich bezig met de ontwikkeling van dit model. Audi doet dit op en rondom de Nürburgring, waar onze spionagefotograaf meerdere prototypes wist vast te leggen.

Gewichtsreductie

Doordat de nieuwe A8 gebruikmaakt van hetzelfde MLB Evo-platform als de Q7, kunnen we rekenen op een flinke gewichtsreductie. Hierdoor zal de A8 ook aangeboden worden als plug-in hybride, aangezien een accupakket heel wat extra kilo’s in de weegschaal legt.

Ondanks dat we te maken hebben met een nieuwe A8, zal hij voorzien zijn van dezelfde motoren als de huidige generatie. Wel nam Audi de 3.0 en 4.0 liter TFSI en 3.0 liter TDI nogmaals onder de loep, waardoor het vermogen toeneemt en het brandstofverbruik daalt. Officiële cijfers hiervan zijn op dit moment niet beschikbaar.

Geen grootse designaanpassingen

Verwacht geen grootse designveranderingen bij de komende A8, zo blijkt wanneer we een blik werpen op de gespotte prototypes. Zoals inmiddels bekend is, gaat het bij de huidige Audi-modellen vooral om een evolutie in plaats van revolutie. Dit is ook van toepassing op de nieuwe A8.

Desondanks heeft het vlaggenschip nu een bredere Singleframe-grille, dat tegenwoordig op veel andere Audi’s te zien is. Tevens oogt de A8 op de foto’s een stukje slanker, ten opzichte van zijn voorganger.

Onze spionagefotograaf is er helaas niet in geslaagd om beelden te nemen van het interieur. Volgens andere media is de binnenzijde behoorlijk herzien, met onder meer een opnieuw ontworpen instrumentenpaneel en stuurwiel. Bovendien heeft de middenconsole voortaan een eenvoudiger ontwerp, als we buitenlandse bronnen mogen geloven. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën