Logo

Eric Notenboom

 		
Eric Notenboom

Als kind was ik al gek op alles wat een stuur en vier wielen had. Iedereen zei dan ook: die gaat later iets in de auto’s doen. Mijn carrière heeft zich in een andere richting ontwikkeld, maar de liefde voor auto’s is echter nooit over gegaan. Als redacteur bij DagelijksAuto deel ik deze passie graag met jullie!

 

Wat was je eerste auto?

Mijn eerste auto was een kanariegele Opel Kadett City met een dikke 1.2 liter motor, welke ik samen met een vriend kocht. Wat een lol hebben we met die auto gehad, alleen jammer dat hij na een aantal maanden gebruik een Volvo 340 in zijn zijkant kreeg.

 

Wat rijd je nu?

Op dit moment rijd ik een Volvo V60 D5 Hybride. De toekomst is naar alle waarschijnlijkheid elektrisch, maar de actieradius vond ik nog te beperkt. Dan kom je al snel bij een hybride uit. Omdat er af en toe ook een vouwwagen mee moet, viel de keuze op de  Volvo welke 18oo kg kan trekken. Een heerlijke, degelijke auto waarmee de korte ritten volledig elektrisch kunnen, genoeg ruimte voor het gezin en de hond heeft en super betrouwbaar is.

 

Wat was je mooiste automoment?

Enkele jaren geleden ben ik met mijn gezin een dag op stap geweest met een Volkswagen T1 camper. Keihard werken want elke vorm van bekrachtiging ontbreekt nog, altijd als laatste weg bij het stoplicht en steeds vooraan in een file, maar wat heerlijk om in een dergelijke bus te sturen. En dat anderen moesten wachten….. tsja dat is dan maar zo, heb er mij geen moment druk over gemaakt!

 

Wat is je droomauto en waarom?

Zonder enige twijfel de Fiat Tipo 2.0 16v, oftewel de Sedicivalvole. In mijn ogen DE vertegenwoordiger van de sportieve hatchback in de jaren ’90. Bescheiden sportief van buiten, geen onnodig spoilerwerk of wat dan ook om indruk te maken. De typische rode bies rondom. En een wegligging waarmee hij zijn directe concurrenten finaal van de weg af rijdt. Mijn wens is al jaren om een exemplaar op de kop te tikken en volledig te gaan restaureren.

 

Wat is je guilty pleasure?

Dat ik de Fiat Multipla eigenlijk best wel een leuke auto vindt, met de juiste accenten is er een geinige auto van te maken. Aan niemand doorvertellen dit….

    Meld je aan
    voor onze nieuwsbrief!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Dank voor uw inschrijving!
    Wij hebben uw aanmelding ontvangen.