Euro NCAP publiceerde onlangs zijn nieuwe veiligheidsbeoordelingen. De langverwachte Tesla Model Y stelt hierin niet teleur. De Model Y, gebouwd in Tesla’s Gigafabriek in Berlijn, scoort vijf sterren. Maar beter nog, hij scoort op twee van de vier categoriën de hoogste score tot nu toe! Wat te denken van 97 procent voor de bescherming van inzittenden, en bijna 98 procent voor Safety Assist, met alle punten voor de rijstrookondersteuning en het nieuwe camerabewakingssysteem in de cabine.

In circuittests van Euro NCAP presteert het Model Y camerasysteem (alleen Vision) opmerkelijk goed in het voorkomen van aanrijdingen met andere auto’s, fietsers en voetgangers.

Van Chinese bodem

Euro NCAP testte ook twee nieuwkomers van de Chinese Great Wall Motor Company. Het ging hier om de ORA Funky Cat en de WEY Coffee 01. Ook voor deze beide auto’s gold dat ze vijf sterren behaalden. Chinese fabrikanten hebben al eerder geprobeerd om de Europese markt te veroveren. De resultaten die bij de veiligheidstesten werden behaald, waren lang niet altijd even goed. Great Wall Motor laat nu zien dat het, in navolging NIO, Lynk & Co en MG, auto’s kan produceren die zich kunnen meten met het beste wat Europa te bieden heeft.

Ora Funky Cat scoort ook vijf sterren

Koreaanse merken

De Koreaanse merken deden het ook goed in deze testronde. De elektrische SUV Genesis GV60 krijgt vijf sterren, zij het dat de bescherming van kwetsbare weggebruikers nog voor verbetering vatbaar is. En de Kia Niro krijgt vier sterren als hij is uitgerust met een standaarduitrusting, waaronder een naar voren gericht camerasysteem. Wie maximale veiligheid wil, moet extra betalen voor het optionele veiligheidspakket DriveWise, dat een radar toevoegt aan de sensorset. In dat geval worden er ook vijf sterren behaald.

Met extra optiepakket ook vijf sterren
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *