Zo heel af en toe maken wij als Dagelijksauto een klein uitstapje naar de autosport en naar België. Stiekem hebben we namelijk ook bij onze Zuiderburen redelijk wat lezers. Nu is er nieuws, waarin we beide kunnen combineren! De Belgische Stoffel Vandoorne tekent bij Peugeot! Van 2016 tot 2018 was hij Formule 1 coureur voor McLaren, dit bleek echter een iets minder gelukkige combinatie. Waarna Stoffel zijn heil zocht in de Formule E, overigens niet zonder succes. In 2022 wist hij namelijk de titel te behalen! Voor aankomende seizoen (2024) is de 31-jarige coureur echter onder contract bij Team Peugeot TotalEnergies. Hier zal hij deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (FIA WEC). En dit alles in een Peugeot 9X8.

Vandoorne en lange afstandsracen

Het is overigens niet de eerste keer dan Stoffel Vandoorne meedoet aan het lange afstandsracen. De ervaring met het endurance racen komt vanuit 2019, zijn debuut jaar in de LMP1-klasse. Toen nog voor SMP Racing. In 2021 kwam de volgende stap in de endurance carrière van Stoffel door middel van deelname aan de LMP-2 klasse.


Overigens is ook Stellantis geen onbekende voor Vandoorne. In de Formula E rijdt hij namelijk voor DS Penske, onderdeel van de Stellantis Motorsportgroep. Dit geldt overigens ook voor de Peugeot 9X8. Afgelopen weekend reed hij hierin namelijk al de 6 uur van Fuji. Volgens Team Peugeot TotalEnergies kiezen zij hiermee voor succes en maar één doel: ‘vechten voor de winst’. Of dit lukt is nog even afwachten, want de Hypercar-klasse waar de Peugeot 9X8 aan meedoet is een felle klasse, met maar liefst 10 fabrikanten die strijden om de winst.

Stellantis gelooft er wel in

Jean-Marc Finot, Senior VP Stellantis Motorsport, heeft echter alle vertrouwen in Vandoorne: “Natuurlijk kennen we Stoffel al goed, als coureur voor DS Penske in de Formula E. Hij is lid van de Stellantis Motorsport-coureursfamilie. Hij kan zich snel aanpassen en laat zien dat het FIA WEC en de FIA Formula E elkaar goed aanvullen. Het biedt echt voordelen om in beide kampioenschappen actief te zijn.”

Stoffel Vandoorne is blij

“Ik ben echt blij dat ik nu officieel coureur voor het seizoen 2024 ben. Ik vind het FIA WEC altijd geweldig en ken het al van mijn deelnames in 2019 en 2021. Ik had als doel om terug te keren naar het kampioenschap. Die ambitie is nog groter nu dat kan in de Hypercar-klasse, waaraan zo veel autofabrikanten deelnemen. Het is fantastisch om de kans te krijgen om voor de winst te strijden tijdens de 24 Uur van Le Mans. Het is een droom voor veel coureurs. Ik ben blij dat ik onderdeel ben van dit team en kan niet wachten om een start te maken met Peugeot.”

Debuut

Vandoorne maakt zijn debuut als coureur van het team tijdens de eerste FIA WEC-race in 2024. Deze vindt traditiegetrouw plaats in Qatar. In totaal bestaat het seizoen uit zeven races, met natuurlijk de meest bekende in Le Mans, tijdens de 24 uur van dit iconische circuit op 15 en 16 juni.
Onduidelijk is nog waar de races in Nederland en België te volgen zijn, streamen via de FIA website is sowieso mogelijk.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *