In Nederland is Carver natuurlijk al wereldberoemd. Niet enkel als pizzabezorger overigens, ook wij zijn er behoorlijk weg van. Getuige onze rijtest van de Carver. Het Nederlandse merk heeft echter grootse plannen, wat al blijkt uit het feit dat het de oversteek heeft gemaakt naar Engeland. Ook onze Zuiderburen zijn aan de beurt en daardoor is Carver nu ook in België beschikbaar.

Carver timmert aan de weg

Group Vandercasteele dealer Carver in België

Carver heeft al enkele voertuigen rondrijden in België. Deze aantallen zijn echter klein en zijn eigenlijk alleen te vinden in Antwerpen en Brussel. Door de samenwerking met Group Vandercasteele, ontstaat echter een flink groter netwerk. Deze dealergroep heeft namelijk in totaal elf locaties. Carver zal op het begin echter enkel beschikbaar zijn bij de dealer in Kortrijk. Feit is wel dat Vandercasteele goed lijkt aan te sluiten bij het innovatieve karakter van Carver. Naast de Stellantis merken bieden zij namelijk al meerdere mobiliteitsoplossingen, waaronder een flink aanbod aan e-bikes. Ondanks het kleine begin in enkel Kortrijk, lijkt Vandercasteele dus de ideale partner voor Carver, juist door hun ervaring met ‘andere’ mobiliteit.

Carver kantelt
Toch wel het ‘unique selling point’ van Carver en dan hebben we het niet over die Oranje kleur

Anton Rosier, CEO Carver

Volgens de CEO van Carver past dit eigenzinnige Nederlandse merk ook goed in Belgische verkeersbeeld. Hij geeft aan dat zij te maken hebben met dezelfde problematiek als wij, namelijk vastlopende binnensteden en rondwegen. Ook in België is er dus behoefte aan “snel, makkelijk, milieuvriendelijk en comfortabel vervoer”. Rosier overdrijft ook niet door aan te geven dat met name het verkeer in Antwerpen nogal problematisch kan zijn. Volgens hem biedt Carver dan de oplossing, met wat zij marketingtechnisch heel mooi een LEV noemen. Een ‘Light Electric Vehicle’. Het concept lijkt sowieso aan te slaan in meerdere landen, want op dit moment rijden er al Carvers in London, Hongkong en op Malta. Een (flinke) uitbreiding naar België lijkt dus de volgende stap.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *