Wie zegt dat je niet kan inhalen op het circuit van Zandvoort, kan vanaf nu zijn mond dichthouden. Afgelopen raceweekend is namelijk een wereldrecord neergezet voor meeste inhaalacties in een race tot nu toe.

Na regen komt zonneschijn

We weten allemaal dat Max Verstappen niet meer te stoppen valt dit seizoen. Dit maakt het voor de kijkers niet super spannend meer. Natuurlijk is het leuk dat hij het zo goed doet, vooral in Nederland, maar de spanning is er een beetje vanaf.

Normaal gesproken is het circuit van Zandvoort een moeilijke baan om op in te halen. De baan is erg smal en heeft veel moeilijke bochten die dicht op elkaar zitten. Met een Jeep Wrangler lukt het allemaal net, laat staan met een Formule 1 auto.

Eigenlijk zijn er maar twee plekken waar je in een normale race kan inhalen: de twee remzone’s. Maar, door de spontane regenval aan het begin van de race, werden al die dingen die normaal gesproken gebeuren, compleet uit het raam geworpen.

186 keer inhalen

De combinatie was te mooi om te verzinnen. Iedereen begint op slicks en het begint in ronde twee keihard te regenen. Vanaf dat moment was het chaos. Een mix van racers die dachten dat het wel ging lukken zo, mensen die moesten pitten en de teams die zich ook nog met de timing van die stops moesten bezighouden zorgden voor een ware sensatie.

Het bijzondere aan die 186 keer inhalen, is dat het slechts gaat om inhaalmanoeuvres op de baan. Dus alle posities die gewisseld zijn door iemand in te halen die in de pits staat, tellen niet mee. Ronde drie spant de kroon, met een bizarre 63 inhaalacties in één ronde. Het vorige record was 45.

Esteban Ocon heeft het meest ingehaald, 14 keer. Alonso en Norris hebben er beide 13 gedaan. De enige die niemand heeft ingehaald is Logan Sargeant, zielig hoor. Valterri Bottas was het meest het haasje, hij is in totaal 21 keer ingehaald.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *