dakdrager

Ga je deze zomer met de auto op vakantie en wil je veel spullen meenemen? Dan kan het zomaar zijn dat de auto niet groot genoeg is om alles in te vervoeren. Met een dakkoffer heb je er gelijk een kofferbak bij, handig dus om alles in mee te nemen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste dakkoffer kiest? Wij geven een aantal tips.

Wat wil je meenemen?

Bedenk eerst wat voor spullen je allemaal mee wilt nemen, zodat je weet hoeveel ruimte je nodig hebt. Een dakkoffer zorgt voor meer brandstofverbruik, dus je wilt geen grotere koffer dan nodig. Met de Hapro Traxer 6.6 heb je meer ruimte door de tassenset die wordt meegeleverd. Wil je graag fietsen meenemen? Ga dan niet voor een dakkoffer maar voor een goede fietsendrager, bijvoorbeeld de Uebler i21.

Ga voor een dakkoffer met keurmerk

Wanneer je met een dakkoffer gaat rijden, wil je natuurlijk wel dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Kies daarom een dakkoffer die aan alle eisen wat betreft veiligheid voldoet en het TÜV-keurmerk heeft.

Kies het goede formaat

Let bij het aanschaffen van een dakkoffer goed op het formaat. Een grotere auto kan een grotere dakkoffer dragen. Volgens de officiële regels mag een dakkoffer aan de achterkant maximaal 1 meter uitsteken en aan de voorkant tot aan de bumper komen.

Houd rekening met de daklast

Iedere auto heeft een maximum daklast. Is jouw maximale daklast laag? Ga dan ook voor een lichtere dakkoffer.

Ga voor een duo of dual koffer

Een duo of dual koffer kan makkelijk worden ingepakt, doordat deze dakkoffer aan beide kanten kan worden geopend. Ook is het eenvoudiger om een duo of dual koffer aan de auto te bevestigen.

Schaf dakdragers aan

Tot slot is het belangrijk om dakdragers aan te schaffen wanneer je deze nog niet hebt. Hierop wordt de dakkoffer namelijk bevestigd. Heb je al dakdragers? Kijk dan goed of de dakkoffer die je graag wilt hebben hier wel op past. Niet alle dakkoffers passen namelijk op alle dakdragers.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *