thuiswerken

De eerste weken lukte het misschien nog wel: thuiswerken op een geïmproviseerde werkplek (ofwel de keukentafel). Maar na een half jaar begint het er nu wel in te hakken – en je bent steeds vaker gewoon niet vooruit te branden. Daarom drie tips om makkelijker en productiever vanuit huis te werken, waaronder het regelen van een goede zakelijke autoverzekering.

Haal hulp in huis

Kinderen die om de haverklap bij je bureau staan, de was die nog gedaan moet worden, de postbode die aanbelt: op een doorgaanse werkdag heb je al genoeg extra dingen aan je hoofd. Het laatste waar je op zit te wachten zijn onverwachte obstakels. Zoals een lekkage, brand of inbraak. Met een veilig wonen-abonnement voorkom je dat je in de rats komt door zulke problemen.

Met dit abonnement kun je, voor een laag maandelijks bedrag, gebruikmaken van allerlei handige diensten. Denk aan cv-onderhoud, een rioolservice, dakgootreiniging of schoorsteenvegen. De diensten worden tijdig en professioneel uitgevoerd door een vakman. Zo kun je zorgeloos thuiswerken en hou je ook nog eens vrije tijd over.

Regel je verzekeringen

Het is belangrijk om je verzekeringen op orde te hebben – vooral in zulke onzekere tijden. Je buffer verdampt waar je bij staat en je moet er vast niet aan denken om fikse schade uit eigen zak te moeten betalen. Zorg daarom dat je een passende inboedel- en opstalverzekering hebt die voldoende dekking en bescherming biedt voor je woning.

En vergeet je zakelijke personenauto niet: als je je personenauto ook voor zakelijke ritten gebruikt, zoals klantbezoek of het vervoeren van bedrijfsgoederen, dan moet deze ook zakelijk verzekerd zijn. Een zakelijke autoverzekering dekt de schade die je onder werktijd veroorzaakt. Van letsel tot blikschade: met drie dekkingen om uit te kiezen kun je jezelf zo ruim verzekeren als je maar wil en daarmee nare financiële verrassingen voorkomen. Wel zo geruststellend.

Red je rug

Een slechte werkplek is funest voor je lijf, ogen en concentratievermogen. Investeer daarom in een prettige, gezonde werkplek. Met een bescheiden budget kun je al heel wat doen.

  1. Een ergonomische werkomgeving kan RSI-klachten voorkomen. Werk op een ergonomische bureaustoel – eentje waarvan je de zithoogte, de hoek van de zitting, de hoek van de rugleuning en de armleuningen naar wens kunt verstellen. Laat tijdens het werken je armen rusten op de armsteunen van je ergonomische stoel of op een armsteun. Ook een ergonomische computermuis (zoals een Handshoemouse) kan hand-, nek- en schouderklachten helpen voorkomen.
  2. Krap bij kas en geen budget voor een ergonomische stoel? Leg dan een kussen in je onderrug voor extra steun.
  3. Zorg dat je beeldscherm op ooghoogte staat en dat je toetsenbord recht voor je lichaam staat, zodat je ellebogen in een hoek van 90° kunnen liggen. Klap de pootjes van het toetsenbord in en werk zoveel mogelijk met je vingers plat naar beneden. Gebruik je een laptop? Zet het beeldscherm op ooghoogte (met een laptophouder of een stapel tijdschriften) en gebruik een extern toetsenbord.
Categorieën