geld lenen auto

Een nieuwe auto kopen, of een jonge tweedehands wagen, is voor veel Nederlanders een flinke investering. Lang niet iedereen die van plan is een auto aan te schaffen, heeft het geld op de plank liggen om de nieuwe auto of jonge occasion direct af te betalen. Geld lenen om je droomauto te kunnen kopen, is dan eigenlijk de enige optie. Maar hoeveel geld kun je precies lenen voor de auto die je op het oog hebt?

Waar wordt op gelet door kredietverstrekkers?

De hoogte van het bedrag dat je kunt lenen wanneer je een auto wilt kopen, is afhankelijk van meerdere zaken. In de eerste plaats letten kredietverstrekkers er op of je al ergens anders een lening hebt lopen. Als dat het geval is, kun je een minder groot bedrag lenen dan wanneer je geen lopende leningen of kredieten hebt.
Een tweede punt van aandacht is de hoogte van het bedrag dat je wilt gaan lenen. Hieraan zit een hoogtelimiet. Tegenwoordig is het maximumbedrag dat via kredietverstrekkers kan worden geleend 75.000 euro.

Voordelen & nadelen van diverse manieren van geld lenen voor je auto

Als je geld nodig hebt om je favoriete nieuwe of tweedehands auto te gaan kopen, kun je natuurlijk geld lenen via een bekende, zoals een familielid of een goede vriend of vriendin die kapitaal achter de hand heeft. Vaak kun je dan lenen tegen een minimale rente of helemaal gratis. Een nadeel van leningen via bekenden is echter dat, als er in de aflossingsfase problemen ontstaan (je kunt tijdelijk niet betalen bijvoorbeeld), je niet alleen een financieel, maar ook een relationeel probleem hebt.

Een ander alternatief van geld lenen via een kredietverstrekker, is het afsluiten van een leasecontract, eventueel met een afkoopregeling. Hierbij lease je de auto na het betalen van alle termijnen komt de auto dan in je bezit. Dit lijkt mooi, maar realiseer je wel dat je bij een lease-koopcontract veel meer betaalt dan de eigenlijke waarde van je voertuig. Een voordeel is daarentegen dat je de kosten kunt uitspreiden over een langer periode.
Een slimmere optie is geld lenen via een betrouwbare kredietverstrekker. Omdat de rentetarieven momenteel erg laag liggen, kun je momenteel voordelig geld lenen via een bancaire instelling of andere kredietverstrekker. Voordelen hiervan zijn dat je precies weet wat je maandelijks moet terugbetalen. De auto betaal je via de autodealer meteen af, dus met de dealer heb je daarna financieel niets meer van doen.

Geld lenen slim aanpakken doe je zo

Het is aan te raden om bij het lenen van geld altijd te kiezen voor een erkende financiële instelling of en erkende kredietverstrekker. Je weet dan zeker dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Verder is het verstandig om de kosten van je krediet goed door te rekenen. Door online kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, kun je snel de voor jou beste deal vinden en op die manier een hoop geld uitsparen. Veel succes financieren van je auto en geniet van je nieuwe of nieuwe tweedehands auto!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *